Klantenservice
0
Sluiten
Vrijdag 2 Januari 2022

Worden tuinvogels afhankelijk als je ze bijvoert?

In de natuur is steeds minder voer te vinden door de intensieve landbouw en het gebruik van pesticiden en verdelgingsmiddelen waardoor er geen onkruidzaden te vinden zijn voor de vogels.

 

Mogen we tuinvogels het hele jaar bijvoeren?

 

Het is zelfs wenselijk om tuinvogels het hele jaar bij te voeren, hierdoor worden ze niet afhankelijk.

Vogels halen hun voedsel eerst zelf uit de natuur, alleen is daar steeds minder voer te vinden omdat tuinvogels van verschillende soorten voer houden. Het is fijn dat vogels weten waar ze voer kunnen vinden wanneer ze het zelf niet kunnen vinden. Als je de tuinvogels het hele jaar door bijvoert gaan ze fitter de winter in en wordt hun overlevingskans groter, en wij genieten van de tuinvogels als ze hun voederplek bezoeken.

 

Door in het voorjaar de tuinvogels bij te voeren krijgen ze genoeg energie voor de broedperiode en worden jonge vogels sterk genoeg om de koude wintermaanden te overleven.

 

De laatste 40 jaar is in de natuur het voeraanbod voor tuinvogels drastisch gedaald, o.a. de Nederlandse vogelbescherming, de Engelse RSPB, de Duitse NABU raden dan ook aan om alle 4 de seizoenen de tuinvogels te blijven bijvoeren.

 

Kijk ook eens op onze site naar onze vogelproducten.

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »