Klantenservice
0
Sluiten
Dinsdag 29 December 2022

Een Kerst met huisdieren

Feestdagen met huisdieren

‘It’s beginning to look a lot like Christmas!’ De feestdagen komen er weer aan. Het optuigen van de kerstboom, het uitpakken van cadeaus, maar voornamelijk het samenzijn met de hele familie. Inclusief huisdieren, want ook huisdieren zijn onderdeel van de familie en maken de feestdagen uiteraard ook mee! Maar hoe kun je bijdragen aan prettige, gezonde en veilige feestdagen voor jouw huisdier?

Bij Kerst hoort natuurlijk een kerstboom. Maar kerstbomen kunnen heel aantrekkelijk zijn voor katten om in te gaan klimmen, voornamelijk door alle mooie versieringen die erin hangen. Zorg er daarom voor dat de kerstboom stevig staat en dat de meest aantrekkelijke versieringen hoger in de boom hangen. Dit verkleint de kans dat jouw kat de boom in klimt, omdat het risico om te vallen groter is.

Daarnaast is het van belang om regelmatig onder de boom te stofzuigen om gevallen naalden uit de weg te ruimen. Deze kunnen vast komen te zitten tussen de poten of mond van jouw huisdier. Dit is alles behalve prettig en kan zeer pijnlijk zijn.

Traditionele kerstplanten zijn voor veel huisdieren giftig. Voorbeelden hiervan zijn de kerstster, maretak en amaryllis. Wil je deze toch in huis hebben met de feestdagen? Zorg dan dat jouw huisdier hier niet bij kan.

Kies indien mogelijk voor niet-giftige kerstdecoratie. Huisdieren kunnen mogelijk aan decoratie gaan knabbelen/bijten. Draag er zorg voor dat kabels van verlichting en andere decoratie buiten bereik zijn voor huisdieren.

Cadeaus onder de kerstboom leggen, iets wat bij deze feestdagen wellicht niet kan missen. Maar zorg er wel voor dat eetbare cadeaus, zoals chocolade, niet onder de kerstboom worden gelegd. Huisdieren hebben een neus voor lekkernijen en zullen dit snel opsporen. Voor je het weet hebben ze het uitgepakt en opgegeten…

Cadeaus inmiddels uitgepakt? Gooi meteen het inpakpapier weg! Huisdieren zullen het in stukken scheuren als dit blijft liggen. Echter is gekleurd papier en lint ook gevaarlijk als huisdieren dit binnen krijgen. Voorkom gevaren en geniet samen met jouw huisdier van de feestdagen.

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »