Klantenservice
0
Sluiten

Buitenfilter aquarium

Wanneer kiezen voor een buitenfilter aquarium Een buitenfilter aquarium is een filter die je buiten het aquarium plaatst. Hierdoor neemt het geen ruimte in beslag binnenin het aquarium. Een buitenfilter aquarium wordt veelal gekozen voor grotere aquaria doordat een buitenfilter vaak groter is dan een binnenfilter. Hierdoor kunnen grote hoeveelhede Toon meer

Merken

Prijs

-
1 Product
€ 25,19
€ 20,91
Hang On filter 200 - SuperFish
Op voorraad
€20,91
Bekijken

Wanneer kiezen voor een buitenfilter aquarium

Een buitenfilter aquarium is een filter die je buiten het aquarium plaatst. Hierdoor neemt het geen ruimte in beslag binnenin het aquarium. Een buitenfilter aquarium wordt veelal gekozen voor grotere aquaria doordat een buitenfilter vaak groter is dan een binnenfilter. Hierdoor kunnen grote hoeveelheden water worden gefilterd voor een schoon aquarium. De toevoeging van een buitenfilter zorgt ervoor dat algen geen kans maken en dat schadelijke en giftige stoffen uit het water worden gefilterd. Hierdoor blijven de vissen gezond en blijft het water kristalhelder. Let er bij een buitenfilter aquarium kopen op dat de filter groot genoeg is voor de inhoud van het aquarium en dat de filter een grote filterkracht heeft voor een optimale werking.

 

Een groot buitenfilter aquarium voor minder onderhoud

Wanneer je een buitenfilter aquarium gaat aanschaffen is het zo dat hoe groter de buitenfilter, hoe minder vaak je hem schoon hoeft te maken. Doorgaans is de regel dat je een buitenfilter een aantal keer per jaar schoonmaakt. Zo behoud je een goede balans tussen de bacteriën in het water en zorg je ervoor dat de filters goed zijn werk kunnen blijven doen. Heb je een groot aquarium met meerdere vissen? Dan is een buitenfilter zeker aan te raden doordat er veel water tegelijk kan worden gefilterd. Met een buitenfilter heb je minder omkijken naar de reiniging van het aquarium en blijven de vissen gezond.

 

Diverse soorten buitenfilters voor het aquarium

Een aquarium buitenfilter komt in diverse soorten en maten. Het formaat van de buitenfilter kun je laten afhangen van de inhoud van het aquarium. De meeste buitenfilters zijn geruisloos waardoor je er geen last van hebt. Heb je vaak last van algen? Dan kun je overwegen om een buitenfilter met een uv-c lamp aan te schaffen. Algen, parasieten en ziekteverwekkers worden verbrand door het licht. Hierdoor creëer je een optimale leefomgeving voor de vissen en blijft het aquarium schoon. Hierdoor kun je de vissen en de waterplanten goed blijven zien en blijven de vissen lang in leven.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »