Klantenservice
0
Sluiten
Vrijdag 30 December 2021

Wintersport met je hond

Het wordt steeds populairder om je hond mee te nemen op wintersport. Voor de meeste honden geldt dat ze het erg leuk vinden om in de sneeuw te zijn. Voor je met je hond op vakantie gaat moet je wel wat zaken op orde hebben.

 

Dagindeling

Waar je rekening mee moet houden is dat je hond niet de hele dag alleen kan zijn en al helemaal niet in een vreemde omgeving. Als iedereen van het gezelschap gaat skiën moet je er dus rekening mee houden dat je niet heel de dag weg kan blijven. De juiste verdeling is een halve dag skiën en een halve dag bezig zijn met je hond. Kijk voor je gaat ook of het gebied waar je heen wilt gaan voldoende wandelroutes heeft die je kan lopen met je hond. Ga nooit met je hond op een geopende piste lopen. Dit is namelijk niet alleen voor jou en je hond gevaarlijk maar ook voor de skiërs en snowboarders.

 

Verzorg je hond

Als je hond meegaat op wintersport is het belangrijk dat je de pootjes goed verzorgd. Wanneer er verse sneeuw is gevallen moet je de poten extra goed verzorgen. Verse sneeuw gaat namelijk klonteren waardoor de klonten vast blijven zitten tussen de pootharen en tenen. Voor je gaat wandelen kan je de lange haren tussen de poten wegknippen, dit kan met een trimschaar. Daarna kan je de poten insmeren vaseline of potenwax voor honden. Wanneer je over een verharde weg loopt is de kans groot dat er is gestrooid met pekel of zout en hier kunnen de voetzolen van je hond van gaan irriteren. Daarom moet je de pootjes goed afspoelen en droogmaken wanneer je weer terug bent in de accommodatie.

 

Als je hond buiten veel rent en beweegt zal hij het niet zo snel koud krijgen. Wanneer je hond dun behaard of al wat ouder is kan een warm dekje handig zijn. Als je hond nat is mag je hem nooit buiten laten staan in de kou. Je mag je hond ook niet achterlaten in de auto. In je auto heeft je hond geen beweegruimte om warm te blijven en het wordt er net zo koud als buiten.

 

Vergeet niet van te voren te controleren of honden zijn toegestaan in de accommodatie waar je heen wilt, dat is niet altijd het geval. Het is slim om zijn eigen mand of kussen mee te nemen. Zo heeft je hond ook daar zijn eigen plek. Zorg ook voor voldoende voer, je weet namelijk niet of ze daar het juiste voer voor je hond hebben.

 

Heb alles op orde

Zorg ervoor dat je alle papieren op orde hebt en de benodigde inentingen hebt gedaan voor je naar het buitenland gaat. Vergeet niet de wetgeving te controleren voor de landen waar je doorheen reist voor je op wintersport gaat. In de EU is je hond verplicht een Europees paspoort te hebben en hij moet ingeënt zijn tegen hondsdolheid. Een hondenpaspoort is aan te vragen bij de dierenarts. Controleer ook of je hond is toegestaan in het land waar je naartoe reist. In Frankrijk zijn bijvoorbeeld niet alle hondenrassen toegestaan.

 

In de auto moet je ervoor zorgen dat je hond goed vastzit. Anders kan het levensgevaarlijke situaties veroorzaken. Zorg dus voor een stevig staande bench of een veilige autogordel voor honden. Als je pauzeert, moet je hond altijd kunnen drinken, zorg dus voor een drinkbakje.

 

Trimschaar

Hondenbenches

Auto, fiets en reizen

Voerbakken

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »