Klantenservice
0
Sluiten
Maandag 12 December 2021

Winter voor je kat

Bereidt je kat voor op de winter

 

Het wordt de komende maanden weer kouder en ook je kat gaat dit merken. Je kan katten opsplitsen in twee categorieën, de binnen- en de buitenkat. Zoals de benamingen al doen vermoeden is de binnenkat vooral binnen en de buitenkat vooral buiten

 

Binnenkat

Als je kat meestal binnen zit heeft de kou van de winter weinig invloed op je kat. Het kan wel slim zijn om de kleedjes waar je kat op ligt op een verhoogde plek te leggen, zo voorkom je dat je kat mogelijk ziek wordt. Wanneer je vloerverwarming hebt is dit minder snel nodig. Als je kat al wat ouder is kan de kou je kat wat minder beweeglijk maken. Het wordt dan lastiger voor je kat om op hoge dingen te springen. Je doet er slim aan om dan iets extra’s neer te zetten zodat je kat een tussensprong kan maken. Zorg er wel voor dat het tussenpunt niet wiebelt.

 

Buitenkat

Voor de buitenkat geldt dat je met meer dingen rekening moet houden. Je kat moet wel gewoon naar buiten blijven gaan want met een dikke vacht kan die het prima doorstaan. Wanneer je kat veel buiten slaapt is het slim om een goed beschermde plek te creëren. Zorg ervoor dat de slaapplaats niet op de grond is, een extra warme deken of wat stro is geen overbodige luxe, uit de wind en het mag en er mag op de nieuwe plek niet vochtig zijn want anders is er kans op bevriezing.

 

Het kan zijn dat je kat in de zomer zijn eigen avondmaal verzamelt, in de winter is dit lastiger voor je kat. Als je de kat in de winter zelf voert moet en je doet dit buiten moet je controleren dat het eten niet bevriest. Ook het drinkwater mag niet bevriezen.

 

Als je kat even binnen is moet je controleren of zijn vacht niet vochtig is, als dit is moet je de vacht afdrogen. Een vochtige vacht isoleert namelijk niet goed. De vacht kan je droogmaken door in de richting van de haargroei te wrijven.

 

Nog een tip: Strooizout kan de eeltkussentjes aantasten. Een goed middel wat hiertegen werkt is vaseline, hiermee kan je de pootjes dan insmeren.

 

Kattenmanden

Kattenvoer

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »