Klantenservice
0
Sluiten
Maandag 13 December 2021

Wat je konijn mag eten

We kennen allemaal de foto's van een konijn met een wortel. Maar konijnen kunnen niet alle wortels eten. Daarom gaan we in dit blog bespreken welk voedsel je konijn allemaal wel en niet mag hebben.

 

Het belangrijkste konijnenvoer

Het belangrijkste voer voor je konijn is hooi. Zorg er daarom voor dat je konijn altijd de beschikking heeft over voldoende vers hooi in zijn verblijf. Konijnen eten ook veel brokken. De brokken die ze eten zijn vaak een combinatie van gemengde en eenzijdige brokken. Sommige konijnen zijn slim genoeg om alleen de lekkerste brokjes er tussenuit te pakken. Ze laten dan brokjes waar de voedingsstoffen inzitten liggen. Wanneer je konijn dit doet kan je het best alleen eenzijdige brokjes kopen. Zo heeft je konijn geen keuze en voorkom je dat je konijn voedingsmiddelen tekort komt. Om toch voor afwisseling te zorgen kan je een beetje groente bijgeven.

 

Groenten voor je konijn

Veel konijnen houden van groente, dat weten we allemaal. Maar niet alle groentes zijn goed voor je konijn. In sommige groente zit teveel suiker en hier wordt je konijn dik van en dit wil je natuurlijk voorkomen, dit geldt onder andere voor sommige wortels. Het slimste is daarom om je konijn vooral veel verschillende soorten groentes te geven en niet teveel van hetzelfde.

 

Toch zijn er sommige konijnen die tegen geen enkele groente kunnen, ze kunnen hier diarree van krijgen of echt heel ziek van worden. De basis moet daarom altijd hooi en brokjes zijn. Als je graag ook groente aan je konijn wil geven zijn de veiligste groentes: andijvie, broccoli, witlof, veldsla, paksoy, paardenbloemblad en wortels met loof en blad.

 

Fruit voor je konijn

Wat voor ons snoep is, is fruit voor een konijn. Je konijn wordt er dus snel dik van, geef je konijn daarom nooit te veel fruit. Als je fruit geeft moet je goed oppassen met de pitten. Pas extra op voor de pitten van een appel, deze zijn namelijk giftig voor je konijn.

 

Kijk niet gek op als je konijn zijn eigen ontlasting aan het opeten is, hier zitten namelijk de vitamines in die hij zelf aanmaakt.

 

Hooi en stro

Konijnenvoer

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »