Klantenservice
0
Sluiten
Vrijdag 24 December 2021

Waar kan ik de vogelkooi voor mijn grasparkiet het best plaatsen?

Vogels

 

De beste plek voor de vogelkooi

 

De beste plek voor je vogelkooi
Wanneer je een vogelkooi hebt gekocht voor je grasparkiet kan je deze kooi niet zo even ergens in huis plaatsen, er zijn een hoop dingen waar je rekening mee moet houden.

 

Het is altijd belangrijk dat de kooi aan minimaal een kant tegen een muur aanstaat, het mogen er ook twee zijn. Dit doe je om je parkiet een veilig gevoel te geven, je parkiet weet dan dat eventuele dreiging niet vanaf de muur kan komen. Je moet ook opletten dat je de kooi van je parkiet niet in de volle zon zet of in de tocht.

 

Je kan je grasparkiet het best op een drukke plek in huis zetten, bijvoorbeeld in de woonkamer. Grasparkieten vinden het namelijk fijn wanneer er veel beweging om ze heen is en dan is je woonkamer de ideale plek. Je moet er wel rekening mee houden dat naast de televisie geen ideale plek is omdat je parkiet kan schrikken van plotselinge harde geluiden bij bijvoorbeeld een schietfilm. Het is ook niet ideaal slapen voor je parkiet pal naast de televisie.

 

Wat betreft de hoogte is ooghoogte de ideale hoogte, de dreiging voor grasparkieten komt meestal uit de lucht. Dus wanneer de kooi van je parkiet op de grond staat en je praat tegen hem van boven voelt dit als een dreiging voor je parkiet. Wanneer je de kooi hoger zet is het voor je parkiet makkelijker om de omgeving te observeren en zal die zich minder snel bedreigt voelen.

 

Vogelkooien

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »