Klantenservice
0
Sluiten
Maandag 19 December 2021

Verschillende type konijnenvoer

Welk voer is geschikt voor mijn konijn?

Konijnen hebben verschillende soorten voedsel nodig, het voedsel wat je konijn nodig heeft is afhankelijk van de leeftijd van je konijn.Wel geldt voor ieder konijn dat er altijd de mogelijkheid moet zijn om hooi te eten. Hooi bevat namelijk veel ruwe vezels, deze vezels zijn essentieel voor de spijsvertering van je konijn.

 

Voor jonge konijnen heeft Beaphar, Care+ ontwikkelt. Het unieke aan dit voer is dat het geëxtrudeerd is. Dit wil zeggen dat het voer een speciale hittebehandeling heeft gehad waardoor de eiwitten in de korrels beter verteert worden. Ook heeft ieder brokje dezelfde samenstelling waardoor je konijn geen selectief eetgedrag vertoont. Doordat de brokjes relatief hard zijn zorgt dit voor slijtage van de tanden bij je konijn. Voor konijnen is het belangrijk dat de tanden slijten omdat de tanden van je konijn zijn hele leven doorgroeien. In Beaphar Care+ zitten ook de juiste vitaminen voor een gezonde groei van je konijn.

 

Voor volwassen konijnen heeft Beaphar, Care+ junior ontwikkelt. Ook voor dit voer geldt dat het geëxtrudeerd is en dat ieder brokje dezelfde samenstelling heeft. De brokjes bevatten verder een uitgebalanceerde verhouding van de meervoudig onverzadigde vetzuren Omega-3 & Omega 6 (uit maïs, tarwe, soja en vlaszaad), vitamine E voor de lichaamscellen, het juiste ruwvezelgehalte en smakelijke kruiden. Ook dit brokje is relatief hard waardoor het de natuurlijke slijtage van de tanden bevorderd.

 

Beaphar heeft ook nog een speciaal voer ontwikkelt voor het natuurlijke voedingspatroon, Beaphar Nature konijn. Bij de ontwikkeling van dit voer is gekeken naar het natuurlijke voedingspatroon van konijnen. Om het zoveel mogelijk op het natuurlijke voer te laten lijken zijn er geen kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen toegevoegd. Ook voor dit voer geldt dat er in elk brokje dezelfde voeding zit en het helpt met het slijten van de tanden van je konijn.

 

Ook kan je je konijn altijd nog verwennen met snacks, de snacks zijn vaak geschikt voor alle knaagdieren. Je moet wel oppassen dat je je konijn niet teveel snacks geeft wat dat is ook niet goed voor je konijn of knaagdier.

 

Care+ konijn 250 gram

Care+ konijn Junior 250 gram

Nature konijn 3 kg

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »