Klantenservice
0
Sluiten
Maandag 15 December 2021

UVC apparaten

Helder water creëren

 

Het is moeilijk om algengroei te voorkomen in je vijver, zeker wanneer je geen helpende hand hebt. Een goede helpende hand voor een heldere vijver is een UVC apparaat. In dit blog gaan we bespreken wat een UVC apparaat precies doet en waar je rekening mee moet houden

 

In een UVC apparaat zit een UVC lamp. Deze lamp straalt Ultra violet licht uit. Wanneer algen blootgesteld worden aan dit licht zullen ze direct afsterven. Dit voorkomt, of verhelpt dus het probleem van een groene vijver. Wanneer het water langs het Uv-licht stroomt worden alle organismen gedood. Er wordt dus geen onderscheid gemaakt tussen goede en slechte organismen. Het totale proces voor een heldere vijver duurt ongeveer twee weken.

 

Opstelling tegen algen

De opstelling die het beste resultaat oplevert is als volgt: als eerst de vijverpomp, daarna het UVC apparaat ent tot slot de vijverfilter.

 

UVC voor zwemvijver

Wanneer je een zwemvijver hebt kan je ook gewoon een UVC apparaat aanschaffen. De apparaten zijn zelfs bijzonder handig voor zwemvijvers omdat zwemvijvers vaak zwaar belast worden. De nieuwste apparaten zijn ook instaat om ziektekiemen in zwemvijvers te doden.

 

Meestal gaan de lampen in een UVC apparaat ongeveer één seizoen mee. De lampen van Philips gaan een half seizoen langer mee. Het is belangrijk dat de lamp ook daadwerkelijk wordt vervangen na het seizoen. Soms houdt de lamp er ook echt mee op na precies één seizoen, dan zal je wel moeten. Andere lampen blijven wel langer branden dan één seizoen. Wanneer de lamp langer dan één seizoen blijft branden moet die toch vervangen worden. De lamp heeft in het seizoen namelijk dusdanig veel branduren gemaakt dat die in kracht is afgenomen en niet meer goed zijn werk doet.

 

UVC apparaten voor aquaria

Er zijn ook verschillende UVC-apparaten die speciaal zijn ontworpen voor in een aquarium. In een aquarium kan je ook last krijgen van algen. De speciale UVC apparaten voor aquaria worden steeds populairder onder de aquariumbezitters.

 

UVC apparaten

Vijverpompen

Vijverfilters

Aquarium UV-C

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »