Klantenservice
0
Sluiten
Maandag 12 December 2021

Soorten terraria

Wanneer je het over terraria hebt kan je deze in grofweg vier hoofgroepen opdelen. De naam van het terrarium is gebaseerd op het klimaat of de omgeving die er wordt nagebootst in het terrarium. De hoofdgroepen zijn: woestijn (steppe), gematigd, tropisch en moeras.

 

Woestijnterrarium

Het klimaat in een woestijnterrarium is wat de naam al doet vermoeden, droog met veel licht. Vooral op de lichte plaatsen zal het warm worden. Deze plekken zijn uitermate geschikt voor je huisdier om in de ochtend op te warmen. Wanneer je huisdier op temperatuur is gekomen moet hij ook voldoende plekken hebben om de schaduw op te zoeken. ’s Nachts mag het in het terrarium een stuk kouder zijn dan overdag. Een steppeterrarium komt grotendeels overeen met een woestijnterrarium. Het verschil is echter dat je bij een steppeterrarium meer droge takjes, stenen en planten toevoegt.

 

Gematigd terrarium

Een gematigd terrarium komt overeen met een gematigde klimaatzone. In de Zuid-Europese landen is sprake van deze klimaatzone. Deze terraria worden veelal ruim opgezet. De belangrijkste elementen van deze terraria zijn het vele gebruik van kleinere planten, stenen en hout. De temperatuur in dit terrarium ligt in de zomermaanden overdag tussen de 25 en 32 graden. ’s Nachts daalt de temperatuur tussen de 12 en 20 graden. ’s Winters liggen de temperaturen vanzelfsprekend lager. De gemiddelde luchtvochtigheid zit tussen de 50 en 75%.

 

Tropisch terrarium

In een tropisch terrarium is sprake van veel plantengroei met een betrekkelijk klein watergedeelte. De temperatuur in het terrarium is redelijk stabiel, dit is normaalgesproken tussen de 25 en 30 graden. ’s Nachts koelt het niet of nauwelijks af en er is sprake van een hoge luchtvochtigheid.

 

Moerasterrarium

Bij een moerasterrarium hoort ongeveer 1/3 van het verblijf te bestaan uit ondiep water. Voor de rest komen de omstandigheden veelal overeen met een tropisch aquarium. De temperatuur en de plantengroei zijn hetzelfde.

 

Het geschikte terrarium is geheel afhankelijk van de natuurlijke omgeving van je huisdier. Als je weet wat de natuurlijke leefomgeving van je huisdier is kan je deze zo goed mogelijk nabootsen in het terrarium.

 

Terrariums

Bodembedekking

Decoratie

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »