Klantenservice
0
Sluiten
Vrijdag 30 December 2021

Soorten speeltjes voor je hond

Voor je hond zijn speeltjes ideaal om zijn energie mee kwijt te raken. Hondenspeeltjes zijn op te delen in vier verschillende categorieën. Je hebt intelligentiespeeltjes, met deze speeltjes stimuleer je de hersenen van je hond. Je hebt verder nog speeltjes waarop je hond kan bijten of kauwen, mee kan apporteren of aan kan trekken en mee stoeien.

 

Het geschikte hondenspeeltje

Je hond zal niet ieder speeltje even leuk vinden wat niet zo gek is omdat wij ook niet alles even leuk vinden. Daarom moet je goed kijken naar het gedrag van je hond zodat je het meest geschikte speeltje hebt voor je hond. Sommige honden vinden het bijvoorbeeld geweldig om te apporteren, ze doen niets liever dan heel de dag achter een bal aanrennen. Dan is het slim om bijvoorbeeld een werpstok aan te schaffen. Wanneer je hond hier niet van houdt past een intelligentiespeeltje misschien wel beter bij de interesse van je hond, het fijne van dit speeltje is dat er verschillende niveaus zijn. Dan kan je het niveau opschroeven als het te makkelijk wordt voor je hond. Er zijn ook honden die liever kauwen, als jouw hond dit liever doet doe je er verstandig aan om een speeltje van rubber of plastic te kopen zoals de Kong X-treme. Dit speeltje is van rubber waardoor het geschikt is voor je hond om op te kauwen en het gaat lang mee.

 

Wanneer je een speeltje koopt moet je ook rekening houden met hoe groot je hond is. Als je een kleine hond hebt is het natuurlijk niet handig om een heel groot speeltje te kopen. Het is echter niet schadelijk voor je hond als je hem een groot speeltje geeft. Kleine speeltjes bij grote honden kunnen daarentegen wel gevaarlijk zijn. De kans bestaat namelijk dat je hond het speeltje inslikt en dit wil je natuurlijk voorkomen. Hetzelfde kan voorkomen bij knuffels met bijvoorbeeld knopoogjes.

 

Werpstok

 

Kong X-treme

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »