Klantenservice
0
Sluiten
Vrijdag 21 December 2021

Schrokkende hond

Het is een probleem waar menig hondenbezitter bekend mee zal zijn, een hond die schrokt. Je geeft hem zijn etensbak en voor dat je überhaupt de deur open hebt kunnen doen om de zak met voer weg te leggen is het eten alweer op. Het is ongezond voor je hond als hij veel schrokt, hij kauwt niet goed en krijgt veel lucht binnen. Schrokken is iets wat moeilijk helemaal af te leren is bij honden maar het beperken ervan is een stuk makkelijker.

 

De oorzaken

Schrokken kan meerdere oorzaken hebben bij honden. Een mogelijke oorzaak kan zijn dat je hond onvoldoende afleiding heeft. Bijvoorbeeld wanneer hij naar een kennel of asiel is geweest. Vaak is het leukste moment van de dag dan eten krijgen en dit is reden genoeg voor ze om alles zo snel mogelijk naar binnen te schrokken. Hoe langer je hond in een ‘saaie’ omgeving heeft gezeten hoe groter de kans op schrokken is.

 

Een andere mogelijke oorzaak kan zijn dat je hond als pup met de andere pups uit één bak moest eten. Als dit het geval was werd hij gedwongen om snel te eten omdat het eten anders meteen op was. Wanneer hij op latere leeftijd meerdere andere honden om zich heen heeft kan het idee terugkeren dat hij snel moet eten omdat het anders op is.

 

Tot slot kan het instinct van je hond de oorzaak zijn van schrokken. Honden zijn van oorsprong jagers en dan is het belangrijk om snel te eten zodat een ander dier er niet met het voedsel vandoor kan gaan.

 

De gevolgen

Schrokken kan vervelende gevolgen hebben. Doordat ze niet goed kauwen krijgen ze te groten stukken in hun maag, dit zorgt ervoor dat de spijsvertering extra zwaar wordt belast. De kans op een slecht gebit is ook groter wanneer je hond schrokt. Dat je hond te veel lucht binnenkrijgt is voornamelijk voor jou als baasje een vervelend gevolg, het zorgt namelijk voor winderigheid.

 

Je hond zal ook minder snel het gevoel hebben dat hij genoeg heeft gegeten wanneer hij schrokt. Dit zorgt ervoor dat het risico op overgewicht groter is. Een hondenras wat bekent staat vanwege zijn extreme eetlust is de Labrador.

 

In de meest extreme gevallen kan schrokken lijden tot een maagkanteling of verdraaiing. Bij een verdraaiing van de maag zijn er vaak meerdere factoren die meespelen. Andere factoren die meespelen zijn lucht inslikken, teveel eten en ook veel beweging vlak na het eten kan een rol spelen.

 

Wat je ertegen kan doen

Er zijn verschillende dingen die je kan doen tegen schrokken. Je kan begin met een rustige plek uitzoeken voor je hond om te eten. Een andere mogelijkheid is een eat slow etensbak aanschaffen. Zo’n bak voorkomt dat je hond gaat schrokken. Deze etensbak zijn in verschillende kleuren en formaten te vinden op de website van Beest. Je kan zijn etensbak ook verkleinen door een schaaltje in de etensbak te leggen. Er is ook speciaal hondenspeelgoed waar voedsel in verstopt kan worden. zo voorkom je dat hij in een keer grote hoeveelheden eet.

 

Wat ook invloed heeft is de grote van het voer. Grote honden die te kleine brokken krijgen hebben niks om op te kauwen waardoor ze zullen gaan schrokken.

 
Eat Slow Live Longer Star Red S - VoerbakEat Slow Live Longer Star Red S - Voerbak
Eat Slow Live Longer Star Red S - Voerbak
€ 12,50 

 

Eat Slow Live Longer Star Grey L - VoerbakEat Slow Live Longer Star Grey L - Voerbak
Eat Slow Live Longer Star Grey L - Voerbak
€ 14,50   

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »