Klantenservice
0
Sluiten
Vrijdag 13 Februari 2022

Oei vlooien

Vlooien, zowel honden als katten kunnen er mee te maken krijgen. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat jouw huisdier ervan af komt?

 

Vlooien zorgen bij uw huisdier voor jeuk, waardoor uw huisdier gaat krabben en bijten om de jeuk tegen te gaan. Soms tot bloedens aan toe. Daarnaast is het mogelijk dat er een allergie voor vlooien wordt ontwikkeld.

 

Er zijn verschillende methodes om vlooien tegen te gaan. Maar welke zijn effectief?

Voor een effectieve bestrijding, is het van belang dat u niet alleen uw huisdier behandeld, maar eveneens de omgeving behandeld. 5% van de vlooien zit op uw huisdier en 95% van de vlooien zit in de omgeving.

 

Om de omgeving vlooien vrij te krijgen is het noodzakelijk om allereerst alles grondig te stofzuigen. Zet hiervoor alle meubels aan de kant en zorg dat u iedere hoek van het huis hebt gehad, voornamelijk de plekken waar uw huisdier graag ligt. Indien u een auto heeft, waarin uw huisdier meereist, stofzuig deze dan ook grondig uit.

Klaar met stofzuigen? Verwijderen dan direct de zak uit de stofzuiger en plak deze goed dicht, voordat u het weggooit.

 

Na het stofzuigen is het belangrijk om de omgeving te behandelen met een speciale spray. Deze zijn verkrijgbaar in onze winkel en webshop. Breng de spray aan op plekken waar u niet makkelijk bij komt met een stofzuiger, zoals hoeken, kieren, plinten, kleden en tapijt.

 

Ook is het van belang dat er een vlooienmiddel gebruikt wordt dat gebruikt kan worden tegen vlooien in alle levensstadia, deze verloopt namelijk van ei, laf, pop tot vlo.

Feitje: de populatie vlooien bestaat vaak uit ongeveer 10% volgroeide vlooien en 90% uit eieren, larven en poppen. Het bestrijden van alleen volgroeide vlooien is niet voldoende.

 

Er zijn een hoop middelen die vlooien bestrijden. Welk middel het meest geschikt is voor uw huisdier, is afhankelijk van de situatie en voorkeuren. De meest voor de hand liggende middelen zijn: spot ons (druppels in de nek) en een vlooienband.

 

Spot on producten komen in de vorm van een pipet, waarmee het middel in de nek van uw huisdier gedruppeld wordt. De werkzame stoffen worden opgenomen in de vacht/huid en verspreiden zich via huidolie die uw huisdier uitscheidt. Vlooien zullen hierdoor gedood worden en het beschermt uw huisdier ongeveer een maand lang tegen vlooien. Dit verschilt per merk.

 

Wilt u uw huisdier voor een langere tijd beschermen tegen vlooien? Dan is een vlooienband ook een optie! Deze kunnen uw huisdier naar schatting 7 tot 8 maanden beschermen tegen een nieuwe vlooienplaag. Daarnaast hebben de meeste vlooienbanden een breukmechanisme. Dit houdt in dat als uw huisdier ergens achter blijft hangen, de band automatisch breekt, zodat uw huisdier niet vast blijft zitten.

 

Kijk eens op onze site voor producten tegen vlooien!

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »