Klantenservice
0
Sluiten
Woensdag 23 Februari 2022

Leidingwater en aquaria

Een schone verse leefomgeving, welke vis wil dat nou niet? Om vissen in een aquarium een gezonde leefomgeving te kunnen bieden, is het regelmatig verversen van het water van groot belang. Maar hoe wordt dit nou eigenlijk zo optimaal mogelijk gedaan? En welke rol heeft leidingwater hier precies in?

 

Over het algemeen is leidingwater als drinkwater geschikt voor de mens aangezien het wordt beschouwd als een van de best gecontroleerde voedingsmiddelen. Echter is als aquariumwater minder geschikt en moet het aan andere eisen voldoen om het leefbaar te maken voor vissen aangezien het stoffen bevat die onder andere schadelijk zijn voor de kieuwen en huid van vissen. Voorbeelden van deze stoffen zijn chloor, lood en zink.

Daarnaast kunnen bacteriën (verantwoordelijk voor het nitrificatieproces) eveneens worden beschadigd, met als gevolg een verhoging van zowel de nitrietwaarden als ammoniumwaarden. Dit maakt dat een waterbehandelingsmiddel noodzakelijk is om deze gevaarlijke stoffen te verwijderen.

 

In ons assortiment hebben wij verschillende producten voor een waterbehandeling, zoals Sera Aquatan. Aquatan bestrijdt schadelijke stoffen (chloor en chloramine), bindt zware metalen en voorkomt een belasting met ammoniak. Dit product heeft geen nadelige invloed op de waarden van het water, ook niet bij een hogere hoeveelheid dosering. Het zorgt voor een visvriendelijke leefomgeving.

 

Vissen zijn afhankelijk van het opnemen aan mineralen uit het water via de huid en kieuwen. In natuurwater worden deze mineralen door de omgeving geïntroduceerd.  Echter is dit in aquaria niet het geval. Het is een op zichzelf staand systeem waarbij er sprake is van externe toevoeging van vitale mineralen. Deze mineralen zijn toegevoegd aan het recept van eerdergenoemde Sera Aquatan.

Indien het water ververst wordt, worden de essentiele mineralen die in het aquarium werden geconsumeerd, toegevoegd in biologische vorm: calcium, magnesium, mangaan en jodium.

 

Calcium zorgt voor een sterk skelet en zuivere schubben. Magnesium zorgt voor voldoende spiermassa en groei. Mangaan zorgt voor een gezonde groei en stimuleert de vruchtbaarheid van de vis. Jodium zorgt ervoor dat de ontwikkeling in evenwicht is en bevordert de weerstand.

 

Al met al: zorgt voor een zuiver gezond leefwater voor uw vissen!

Kijk ook een op onze site naar onderhoud aquarium.

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »