Klantenservice
0
Sluiten
Maandag 23 December 2021

Krabpalen en krabspeeltjes voor je kat

Voorkom dat je kat aan je meubels gaat krabben

 

Katten zijn leuke huisdieren maar als je je meubels en gordijnen in een goede staat wilt houden kan een kat nog wel eens voor problemen zorgen. Je kan je er bij neerleggen en denken ‘dit hoort nu eenmaal bij het hebben van een kat’. Of je kan druk in de weer met een plantenspuit om te voorkomen dat de kat de meubels onder handen neemt. In dit blog leggen wij uit waarom je kat aan je meubels krabt en hoe je dit kan voorkomen.

 

Waarom je kat krabt

 

De redenen dat je kat aan je meubels krabt zijn zo gek nog niet als je het natuurlijke gedrag van een kat nagaat. Voor een kat is krabben namelijk bijzonder belangrijk. Krabben is namelijk een manier voor je kat om zijn nagels bij te houden. Maar het krabben heeft ook nog een andere rede. In de zolen van je kat zitten klieren en die verspreiden zijn geur op je meubels tijdens het krabben. Ook zorgt het krabben voor markeringen waarmee die zijn eigen territorium afbakent, zo weten andere katten dat ze op het terrein van een andere kat zijn. Ook als je maar één kat in huis hebt is het niet vreemd dat je kat krabt, het zorgt namelijk ook voor zelfvertrouwen bij je kat. Tot slot is het krabben natuurlijk ook een goeie manier om de spieren soepel te houden voor je kat.

 

Wat je kan doen tegen krabben

 

Er zijn verschillende producten om het krabben aan je meubels voorkomt:

 

  • Een krabpaal is misschien wel het belangrijkste bezit voor een huishouden met een kat. Een krabpaal is een ideaal alternatief voor je kat om aan te krabben in plaats van aan je meubels. Wanneer je de krabpaal in huis plaatst moet je er rekening mee houden dat je kat er makkelijk bij moet kunnen. Een goede plek voor een krabpaal is bijvoorbeeld bij de deur, de krabpaal is namelijk een mooi alternatief om aan te krabben in plaats van de deur. Een andere goede plek om je krabpaal neer te zetten is vlakbij de slaapplaats, zo kan die je kat zich meteen uitrekken als die wakker is geworden.
  • Een krabspeeltje, er zijn verschillende krabspeeltjes beschikbaar. Deze krabspeeltjes zorgen er net als de krabpaal voor dat de kans dat je kat zich uitleeft op je meubels een stuk kleiner is.

 

Tips

  1. Wanneer je meerdere katten hebt is het verstandig om meerdere mogelijkheden te hebben waar je katten aan kunnen krabben. Katten weigeren namelijk te krabben aan palen of speeltjes die de geur hebben van een andere kat.
  2. Om je kat te stimuleren gebruik te maken van je krabpaal kan je het pootje tegen de paal wrijven, op deze manier raakt je kat bekend met zijn nieuwe krabplaats.

 

Krabpalen

Krabartikelen

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »