Klantenservice
0
Sluiten
Maandag 19 December 2021

Je kat maakt geen gebruik van de kattenbak

Eigenlijk heeft iedere kat er één (of twee), een kattenbak. Toch gebruikt niet iedere kat de kattenbak bijvoorbeeld omdat ze onzindelijk is. Daarom gaan we in dit blog beschrijven hoe jij je kat kan stimuleren om gebruik te gaan maken van de kattenbak.

 

De kattenbak schoonhouden

Het belangrijkste is dat de kattenbak schoon is. De kattenbak blijft goed schoon wanneer je deze dagelijks schoonmaakt. Denk niet dat het schoonmaken van de bak wel een paar dagen kan wachten. Je kat ruikt namelijk meteen dat de bak niet schoon is door haar goede neus. Zorg dus dat je zowel de urine als de ontlasting eruit schept, anders blijven er alsnog geuren achter. De bak grondig wassen moet wekelijks gebeuren, voorkom tijdens het schoonmaken het gebruik van schoonmaakmiddelen met een sterke geur.

 

De geschikte plek

De plek van de bak in huis heeft ook invloed, het moet een rustige plek zijn. Wanneer je meerdere katten hebt heb je ook meerdere kattenbakken nodig. Zorg ervoor dat de kattenbakken verspreidt in huis staan. Zo hebben je katten altijd een plek om zich terug te trekken.

 

Niet alle katten zullen dichte kattenbakken fijn vinden. Je kat kan bij een dichte kattenbak namelijk niet om zich heen kijken om te zien of er bijvoorbeeld andere katten in de buurt zijn. De geur blijft er ook in hangen en aangezien katten een sterke neus hebben is dit niet echt prettig.

 

Een kattenbak is geschikt wanneer je kat zich makkelijk om kan draaien en er goed in kan zitten. Wanneer je kat dit niet kan is de bak te klein en heb je een grotere bak nodig.

 

Er zijn veel katten die twee bakken willen. Eén bak om te poepen en één om te plassen. Ze weigeren het om al hun behoeften in één bak te doen. Wanneer je katten als een sociale groep leven (samen eten, slapen en bereidt zijn de bak te delen) kan je de regel van twee bakken per groep aanhouden. Zo is het altijd mogelijk voor een van de katten de ontlasting te scheiden.

 

Geschikte kattenbakvulling

Zachte kattenbakvulling is voor de pootjes van je kat het prettigst. Extra geurtjes worden over het algemeen als onprettig ervaren door je kat. Voor jou als baasje is klontvormend grind handig, dit is namelijk eenvoudig uit de bak te scheppen. Houtkorrels zijn veel te hard aan de porten waardoor ze ongeschikt zijn als vulling.

 

Kattenbakken

Kattenbakvulling

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »