Klantenservice
0
Sluiten
Maandag 19 December 2021

Je aquarium inrichten in stappen

Wanneer je een aquarium hebt wil je dat deze er mooi uitziet, je wilt dat het iets toevoegt aan bijvoorbeeld je huiskamer. Daarom zal in dit blog in 10 stappen beschreven worden hoe je een aquarium kan inrichten.

 • De eerste stap is een achtergrond aanbrengen. Zo lijkt je aquarium dieper en voorkom je dat je naar de draden en de filter zit te kijken wanneer je eigenlijk gewoon naar je vissen wilt kijken.

   

 • Stap twee is een laag grind neerleggen, deze laag moet ongeveer 3-5 centimeter dik zijn. Om extra diepte te creëren kan je aan de voorkant van je aquarium wat minder grind neerleggen. Het grind kan je vermengen met bodemmeststof maar dit is zeker niet essentieel.

   

 • Bij de derde stap plaats je de filter en de verwarming. Plaats de ene links en de ander rechts, andersom kan ook. Wanneer je ook CO2 toevoer hebt moet je ervoor zorgen dat deze bij de filter staat, zo kan de CO2 goed verspreiden door het aquarium.

   

 • Als vierde ga je het decoratiemateriaal plaatsen, bijvoorbeeld stenen en hout. Dit kan je helemaal doen zoals jij het in gedachten hebt.
 • Bij de vijfde stap komt er voor het eerst water bij kijken, er moet een laag van ongeveer 10 centimeter lauw warm leidingwater in je aquarium. Het is slim om een bord op het grind te leggen en hier het water op te gieten. Zo voorkom je dat het grind gaat verschuiven.

   

 • Daarna mag je de aquariumplanten gaan plaatsen. Je maakt het jezelf het makkelijkst door van voor naar achter te werken. Het is wel zo mooi om de grote planten achteraan te zetten en de kleine planten vooraan.

   

 • Bij de zevende stap mag je het aquarium helemaal gaan vullen met water. Je kan niet zomaar het aquarium volgieten want dan liggen het grind en de planten niet meer op de plek waar ze eerst lagen. Daarom kan je het water het best gecontroleerd het aquarium ingieten door het bijvoorbeeld je hand te gebruiken om te doseren.
 • Als achtste moet je de filter, verwarming en als je die hebt het CO2-systeem aanzetten, zo dalen alle stofdeeltjes en zwevende takjes naar de bodem.

   

 • Direct hierna voeg je de meststoffen toe volgens de instructies, blijf deze goed opvolgen.

   

 • Nadat je de negende stap hebt gedaan moet je ongeveer drie weken wachten tot dat je een laatste test doet met teststripjes. Als alles dan in orde is kan je de vissen toevoegen.

 

Aquarium

Achtergronden

Bodembedekking

Aquarium filters

Verwarming

Decoratie figuren

Meststoffen

Watertesten

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »