Klantenservice
0
Sluiten
Maandag 2 December 2021

Hoe je het best je terrarium in kan richten

Terrarium inrichten

 

Wanneer je een reptiel gaat kopen moet je zorgen dat je het terrarium goed inricht. Je wilt natuurlijk dat het terrarium zoveel mogelijk overeenkomt met de natuurlijke habitat van je nieuwe vriend.

 

Het eerste waar we naar kijken zijn de wanden. Reptielen houden van klimmen, zorg er dus voor dat er mogelijkheden zijn om te klimmen in het terrarium. Houdt bij het plaatsen van de klimmogelijkheden wel rekening met de natuurlijke habitat. Zorg ervoor dat je reptiel vooral stenen heeft om op te klimmen wanneer die in een woestijngebied leeft. Gebruik boomschors wanneer je reptiel in het wild in een regenwoud zou leven.

 

Het tweede waar we naar gaan kijken is de verlichting en verwarming. Het belang van speciale verlichting verschilt per reptiel (of amfibie). Voor de meeste van de reptielen geldt dat tl verlichting voldoende is, zorg dan wel dat je reptiel zich er niet aan kan verbranden. Dus goed afdekken!

 

De temperatuur is in tegenstelling tot de verlichting wel van groot belang. Bij een te lage temperatuur is je reptiel niet actief. Wanneer dit het geval is kan je het best een speciale warmtelamp aanschaffen zodat de temperatuur op een kunstmatige manier verhoogd kan worden. Het is slim om deze lamp op een steen te richten waar je reptiel zich goed op kan opwarmen.

 

Ten derde, water in het terrarium. Zorg voor voldoende water in het terrarium. Je reptiel moet altijd de beschikking hebben over een drinkbak. Reptielen die in het regenwoud leven vinden het ook fijn om regelmatig met lauw water besproeid te worden. Wanneer je reptiel in het wild een deel van de dag in het water leeft is extra water nodig.

 

Er moet ook gekeken worden naar beplanting. De beplanting is op te delen in vier verschillende categorieën. Bodemplanten, bodembedekkers, klimplanten en epifyten. Het beste is om echte planten te gebruiken, zorg er wel voor dat deze goed vast staan.

 

Tot slot vinden reptielen het ook fijn om een schuilplaats te hebben. Zorg er wel voor dat deze schuilplaats meerdere uitgangen heeft. Dit zorgt er namelijk voor dat er altijd een beschikbare uitweg is. Een stuk hout wat hol is, is al voldoende.

 

Terrariums

Lampen

Bodembedekking

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »