Klantenservice
0
Sluiten
Vrijdag 30 April 2022

Filter Aquarium

Het water in uw aquarium wordt steeds minder helder. De algengroei neemt toe. Maar waar duidt dit op? Tijd voor een goede onderhoudsbeurt van de filter! hoe maakt u de filter schoon? En waarom is dit zo belangrijk? 

Er zijn verschillende redenen waarom het van groot belang is om de filter schoon te maken. De filter heeft namelijk een belangrijke functie: Het filteren van plantaardig afval en overige vuildeeltjes uit het water. Na een tijdje raakt de filtermedia verstopt, waardoor het water minimaal of zelfs niet gefilterd wordt. Het gevolg hiervan zijn slechte waterwaarden en dat resulteert in een toename van algen in uw aquarium. 

Ook zorgt een verstopte filter ervoor dat de watercirculatie minder optimaal is. Dit houdt in dat er plekken in het aquarium ontstaan waar er een verminderde tot geen watercirculatie plaatsvindt. Afvalstoffen stapelen zich hier gemakkelijker op en verstoren de balans in het water. Nog een reden om uw aquarium filter tijdig te reinigen!

Maar hoe vaak maakt u de filter eigenlijk schoon? Dit is een vraag waar geen concreet antwoord op gegeven kan worden. Er zijn verschillende factoren die hierin meespelen, namelijk:

- De visbezetting en de vissoorten

- Het aantal planten 

- De hoeveelheid voer die de vissen krijgen

Een andere factor is de soort filter en de capaciteit van de filter. Er bestaan zowel binnen- als buitenfilters. Binnenfilters worden gebruikt voor in aquaria. Deze filters zijn relatief klein en geschikt voor kleine tot middelgrote aquaria. De capaciteit is afhankelijk van de filtergrootte. Hoe kleiner de filter, hoe vaker deze schoongemaakt dient te worden. Heeft u een kleine visbezetting, maar een filter met een hoge capaciteit? Dan kunt u de filter minder vaak schoonmaken. 

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »