Klantenservice
0
Sluiten
Maandag 23 December 2021

Een veilig oud en nieuw voor je kat

Veel katten zijn bang voor vuurwerk, dit komt onder andere doordat ze een beter gehoor hebben dan wij mensen. Daarom gaan we in dit blog uitleggen wat je kan doen om je kat een zo rustig mogelijke jaarwisseling te geven. Heb je een hond? Lees dan ons blog over oud en nieuw met je hond.

 

Voorkom angstige momenten

Je kan je kat het best al een dag voor oud en nieuw binnen halen. Vaak begint het knallen namelijk al voor oud en nieuw. Door je kat op tijd binnen te halen vermijd je het risico dat ze in paniek raakt van een knal als ze buiten is. Wanneer je kattenluikjes hebt moet je deze ook sluiten, anders kan ze alsnog het huis uit.

 

Wanneer je kat normaal al haar behoeften buiten de deur doet kan je voor zolang het nodig is een bak met tuinaarde in huis zetten.

 

Wat altijd werkt tijdens het vuurwerk buiten is de televisie en de lampen in huis aandoen en de gordijnen sluiten. Hierdoor komen de geluiden en lichtflitsen minder hard binnen. Wanneer je niet thuis bent tijdens de jaarwisseling is dit nog belangrijker.

 

Je moet je kat een rustig plekje laten zoeken waar ze zich veilig voelt tijdens de jaarwisseling. Wanneer ze het juiste plekje heeft gevonden moet je haar dan ook met rust laten. Als ze onder een bed of bank kruipt is het niet verstandig om haar eronder vandaan te lokken.

 

Er zijn verschillende pilletjes die voor katten kalmerend zouden moeten werken. Deze hebben echter niet altijd het gewenste resultaat. Katten kunnen namelijk heel wisselend reageren op pillen. Ze zijn wat dat betreft een stuk minder stabiel qua reactie dan bijvoorbeeld honden.

 

Rustgevende kattenspray

Wanneer je kat echt ontzettend bang is kan je naar je dierenarts gaan voor advies wat betreft medicatie. Wat je wel kan gebruiken in plaats van medicijnen is de speciale rustgevende kattensprays van Beaphar. Sommige van deze sprays zijn voor iedere situatie. Er is speciaal voor oud en nieuw ook een speciale spray ontwikkeld, de Beaphar CatComfort.

 

Wat je niet moet doen is je kat troosten als ze bang is. Dan ‘beloon’ je het angstige gedrag van je kat namelijk en dit wil je juist niet. Je kan het best doen alsof er niets aan de hand is, ze zal namelijk meteen merken als jij je anders gaat gedragen.

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »