Klantenservice
0
Sluiten
Vrijdag 15 December 2021

Een veilig oud en nieuw voor je hond

Het is nog maar een maand en dan is het weer oud en nieuw. Dat betekent dat het ook weer de tijd van rotjes en vuurpijlen is. Sommige honden zijn erg bang voor deze knallen en flitsen. In dit blog geven we advies wat je kunt doen om je hond een zo rustig mogelijk oud en nieuw te geven.

 

Je hond laten wennen

Het eerste wat je kunt doen is je hond alvast laten wennen aan al de knallen. Dit kan je eenvoudig doen door op YouTube een filmpje met vuurwerk op te zoeken en dit in huis af te spelen. Hier kan je al ver voor oud en nieuw mee beginnen.

 

Wanneer je merkt dat er weer steeds vaker vuurwerk wordt afgestoken is het gevaarlijk om je hond los te laten. Je hond kan namelijk zo schrikken van een onverwachte knal dat hij wegrent en dit wil je natuurlijk niet.

 

Uitlaten op oudejaarsdag

Je hond zal ook op oudejaarsdag uitgelaten moeten worden. Probeer dit zo min mogelijk te doen om zo onnodige stress te voorkomen bij je hond. Het geschikte tijdstip om de dagelijkse avondwandeling te maken met je hond is tussen negen en half tien. Dan is het namelijk relatief rustig.

 

Tussen elf uur ‘s avonds en twee uur ’s nachts is het zeer onverstandig om je hond nog naar buiten te laten. Je kunt dan het best je hond een rustig plekje laten uitzoeken voor zichzelf waar hij de avond wilt doorbrengen. Hij zal dan naar zijn vertrouwde plekje gaan in huis. Geef hem een kluif voor wat extra afleiding.

 

Je hond kalmeren

Als je hond plots erg schrikt van een knal of flits kan je op een rustige manier vertellen dat er niks aan de hand is. Ga niet op een troostende toon vertellen dat er niks aan de hand is. Geef hem ook geen extra aandacht door hem te knuffelen of voeren. Wanneer je dit doet denkt hij namelijk dat de angst terecht is, dit maakt het gevoel van angst alleen maar erger.

 

De felheid van de flitsen kan je eenvoudig beperken door de gordijnen te sluiten. Dan zijn de flitsen namelijk al een stuk minder fel.

 

De geluiden van het vuurwerk kan je wat minder hard binnen laten komen door de radio of televisie hard aan te zetten. Als je hond echt ontzettend bang is voor vuurwerk kan je vetvrije watten in zijn oren doen. Zo demp je ook het geluid van de hardste knallen.

 

Tot slot moet je goed oppassen met de buitendeur. Zeker wanneer het druk is met mensen die naar binnen en naar buiten gaan is de buitendeur regelmatig open. Zorg dus dat je hond niet naar de buitendeur kan, anders kan hij zomaar weglopen.

 

Hondensnacks

Beaphar no stress

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »