Klantenservice
0
Sluiten
Maandag 23 December 2021

De verschillende soorten kattenvoer

Alle soorten kattenvoer op een rij

Er zijn verschillende soorten voer voor katten. In dit blog gaan we de verschillende soorten voer bespreken zodat het voor jou helder is wat de verschillen zijn tussen de soorten voer.

 

Droogvoer

Het eerste type voer is droogvoer. Uit dit voer wordt het water onttrokken, hierdoor is het langer houdbaar dan andere soorten voer. Droogvoer is bovendien relatief goedkoop, de eetbak blijft schoon en vrijwel iedere kat eet het. Toch heeft droogvoer ook minpunten. In de natuurlijke voeding van katten zit veel vocht, dit is uit droogvoer onttrokken. Hierdoor zit er nauwelijks vocht in dit soort voer. Het is daarom verstandig dat je voldoende drinkmogelijkheden aanbiedt aan je kat als je droogvoer geeft. Dit doe je door op verschillende plekken drinkbakken en drinkfonteinen in huis te plaatsen.

 

Natvoer

Als tweede type voer heb je natvoer. Natvoer is er in veel verschillende verpakkingen. Zo heb je natvoer in blik, in dozen en tegenwoordig ook in zakjes. Zoals de naam al zegt zit er een stuk meer vocht in natvoer dan in droogvoer. Er is ook natvoer op de markt van een slechte kwaliteit. Criteria waar goed natvoer aan moet voldoen zijn dat het een hoog vleesgehalte moet hebben en een laag percentage koolhydraten. Alleen dan is deze voeding geschikt voor katten die vleeseten.

 

Rauwvoer

Er bestaat ook nog rauwvoer, dit wordt steeds populairder onder de naam BARF. Dit voer bestaat alleen uit spiervlees en slachtafval van speciaal geselecteerde dieren. Er moeten dan nog wel extra elementen aan toegevoegd worden. Soms zijn dit natuurlijke elementen en soms kunstmatige elementen. Wanneer er geen extra elementen aan toegevoegd worden en je kat alleen spiervlees en slachtafval krijgt kunnen er snel problemen ontstaan. Tegenwoordig zijn er steeds meer producenten die zelf kant-en-klare BARF voeding leveren. Dit maakt het voor jou als kattenbezitter een stuk makkelijker om BARF voeding te voeren.

 

Kittenvoer

Als je nog een kitten hebt is het slim om zeker de eerste zes maanden, het mag ook langer, speciaal kittenvoer te geven. Kittens groeien snel in hun eerste zes levensmaanden waardoor ze ook andere behoeftes hebben dan volwassen katten. Zo hebben kittens veel behoefte aan calorieën en eiwitten.

 

Als je kat allergisch is zal je zelf aan de bak moeten om de juiste maaltijd samen te stellen. Het voer moet je dan samenstellen op het advies van de dierenarts.

 

Kattenvoer

Decocat 10 kg. kattenvoer

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »