Klantenservice
0
Sluiten
Maandag 21 December 2021

De geschikte plek voor je aquarium

Wanneer je een aquarium wilt moet je ook nadenken over de geschikte plaats in huis. Het is namelijk niet zo dat je het aquarium overal in huis kan plaatsen. Wanneer je het aquarium op een ongeschikte plaats neerzet kan je aquarium bijvoorbeeld beschadigd raken.

 

Ondergrond van je aquarium

Het eerste punt is dat de ondergrond waar het aquarium op staat stevig moet zijn. Als het aquarium op een ondergrond van hout staat is dit extra belangrijk.

 

Je aquarium waterpas plaatsen

Het tweede punt is dat je aquarium waterpas dient te staan. Wanneer je aquarium niet waterpas staat loop je het risico dat de bodem van je aquarium scheurt en dit is natuurlijk niet de bedoeling. Kleine verschillen zijn te compenseren met een plaat van piepschuim of een aquariummat maar grote verschillen zal zo'n plaat of mat niet verhelpen. Het is dan verstandiger om een onderkast aan te schaffen.

 

Zonlicht in je aquarium

Het derde punt is zonlicht wat direct in het aquarium schijnt. Wanneer dit het geval is krijg je geheid algen in je aquarium. Ook mag je een aquarium nooit bij een radiator plaatsen. het is namelijk niet prettig voor je vissen om rond te zwemmen naast een radiator die wel 60 graden kan worden.

 

Geschikte plek in huis

Ook moet je het aquarium niet op de drukste plek in huis neerzetten. Als er heel de tijd mensen langs het aquarium lopen kat dit ervoor zorgen dat je vissen zich gaan verstoppen. Ook neemt de kans dat je vissen ziek worden toe.

 

Om kosten te besparen is het slim om je aquarium in een ruimte te plaatsen waar er sprake is van kamertemperatuur. De temperatuur in een aquarium moet namelijk 25 à 26 graden zijn. Doordat een aquarium eenvoudig warmte afgeeft kunnen de kosten behoorlijk oplopen als het aquarium op een koele plek staat.

 

Tot slot moet je aquarium minimaal de beschikking hebben over 3 stopcontacten, al dan niet via een verlengsnoer. Je aquarium heeft namelijk altijd stroom nodig voor licht, verwarming en het filter. Je doet er ook slim aan om je aquarium niet helemaal in te bouwen omdat je aquarium ook onderhouden zal moeten worden.

 

Aquarium

Aquariummat 60x30 cm. - zwart

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »