Klantenservice
0
Sluiten
Vrijdag 30 December 2021

Brrrr ....... koude hondenpoten

De winter staat voor de deur. De sneeuw en het strooizout kunnen zorgen voor flinke irritaties bij de voetzolen van jouw trouwe viervoeter.

 

Door de kou kunnen de voetzolen uitdrogen met als gevolg het ontstaan van scheurtjes onder de poten.

 

Er zijn verschillende soorten middelen die de poten van uw huisdier beschermen en hydrateren, zoals een balsem of een spray. Een spray die zorgt voor bescherming en hydratatie is de Beaphar voetzolenspray. Deze spray heeft een directe werking. Bij regelmatig gebruik worden de voetkussentjes van jouw hond weer soepel. De spray bevat Propolis. Dit is een bijenwas die de genezing van kloofjes of wondjes onder de poten bevordert.

 

Let op tijdens sneeuw op voor zoutvergiftiging!

Na een wandeling met je hond door de sneeuw, likt je hond zijn poten schoon. Wat is daar nu zo erg aan? In de winter wordt er op de wegen met zout gestrooid om gladheid te voorkomen. Het zout/pekel kan aan de poten van een hond blijven zitten. Als de hond zijn poten schoonlikt kan hij erg veel zout binnen krijgen wat in sommige gevallen fatale gevolgen kan hebben. Om dit te voorkomen kan je de pootjes van de hond insmeren met vaseline voor de wandeling. Na de wandeling spoel je de poten van je hond af met lauw water.

 

Kan ik mijn hond op het ijs laten lopen?

Het is niet verstandig om je hond op ijs te laten lopen omdat ijs nogal glad is en je hond kan dan uitglijden. Je hond kan zijn gewrichten, botten of spieren hierdoor blesseren. Het gevaar dat je hond door het ijs zakt of in een wak loopt is ook een optie waar je rekening mee moet houden. Je hond kan hier niet zelf meer uitkomen.

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »