Klantenservice
0
Sluiten
Vrijdag 24 December 2021

Bijvoeren in de winter

Sommige vogels die de zomer in Nederland doorbrengen vliegen in de herfst naar het zuiden om daar de winter door te brengen. Er zijn ook veel vogels die de winter in Nederland doorbrengen. Zij kunnen de winter in Nederland goed hebben maar een beetje helpen kan geen kwaad.

 

Blad laten liggen

Wanneer het herfst is vallen ook alle bladeren weer van de bomen. De meeste mensen ruimen de bladeren meteen op omdat het er rommelig uitziet. De bladeren zijn echter weldegelijk nuttig. Bladeren zijn namelijk niet alleen een goede voedingsbodem, ze zijn ook een geweldige voedingsbron voor vogels. Insecten gebruiken de bladerhopen namelijk om zich in te verstoppen of om in te overwinteren. De vogels in je tuin weten dit ook en zullen regelmatig tussen de bladeren zoeken naar insecten.

 

Hangend voedsel

De koolmees en pimpelmees zijn voorbeelden van vogels die graag voedsel eten wat hangt. Dit zijn mezenbollenpindanetjes en vogelpindakaas. Voedsel wat het hele jaar door populair is zijn zonnebloempitten. Met brood voeren moet je goed oppassen, brood is namelijk zout en dit is niet goed voor vogels. Betere alternatieven zijn daarom kippenvoer of doperwten.

 

Reden om bij te voeren

Vogels hebben een normaal een hoge lichaamstemperatuur. Normaalgesproken is de lichaamstemperatuur van een vogel zo’n 40 graden. Wanneer het een koude nacht is kunnen kleinere vogels als de koolmees en pimpelmees wel 10% van hun totale lichaamsgewicht verliezen. Ze verbranden namelijk veel vet om zich ‘s nachts warm te houden. Daarom is het voor de vogels wel zo fijn om een beetje hulp te krijgen zodat ze niet ook nog veel energie moeten steken in het zoeken naar voedsel.

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »