Klantenservice
0
Sluiten
Vrijdag 15 December 2021

Belangrijke waarden bij vijverwater

pH (zuurgraad):

De PH waarde is van invloed op het welzijn van planten en vissen. De waarde moet tussen de 7 en 8,5 liggen. Met een PH test kun je uw vijverwater testen.

 

KH (carbonaathardheid):

Een goede KH waarde voorkomt een sterk schommelende pH waarde. De waarde dient hoger dan 6 te zijn. Met een KH test kunt u uw vijverwater testen.

 

GH:

De aanwezigheid van calcium- en magnesiumzouten in het water, bevordert de plantengroei. Aanbevolen wordt dat de waarde hoger dan 10 is. Met een GH test kun je de waarde van een vijver meten.

 

Ammonium:

De afscheiding van vissen en de afbraak van organische stoffen zorgen ervoor dat er ammonium in het vijverwater komt. Bij een hoge pH waarde wordt ammonium omgezet in ammoniak, dit is giftig en kan gezondheidsproblemen van het vijverleven veroorzaken. De waarde moet daarom 0 zijn. Bacteriën zetten ammonium om in nitriet.

 

Nitriet:

Nitriet ontstaat bij de afbraak van ammonium. Nitriet is minder giftig dan ammonium, maar kan toch voor gezondheidsproblemen in de vijver veroorzaken. De nitrietwaarde in de vijver moet daarom ook 0 zijn. Bacteriën zetten nitriet om in nitraat. Met een NO2 test kun je het Nitriet testen in het vijverwater.

 

Nitraat:

Nitraat is niet giftig, maar is wel een ongewenste stof in de vijver. Het is een voedingsbron voor algen en remt de groei van kleine vissen. Nitraat verhoogt het stress bij vissen. Bacteriën zetten nitraat om in stikstofgas (N2).

 

Kijk op onze site voor de test setjes en de waterbehandelingsmiddelen voor jouw vijver.

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »