Klantenservice
0
Sluiten
Vrijdag 21 December 2021

Bbrrrr… bevroren kattenpootjes!

De winter, de koude temperaturen hebben effect op ons. Dit geldt ook voor katten ondanks hun dikkere vacht die van nature bescherming biedt tegen de kou. Katten zijn avontuurlijke beesten en trekken er graag op uit. Echter gaan niet alle katten bij sneeuw en ijs naar buiten. Voor de katten die toch naar buiten gaan, liggen er gevaren op de loer, zoals onderkoeling. Welke maatregelen kun je nemen om jouw kat te ‘beschermen’ in de winter?

 

Warme slaapplek voor een kat

Katten gaan buiten ook opzoek naar een warme slaapplek. Dit kan soms in andermans schuur zijn. Zorg er in ieder geval voor dat jouw kat altijd naar binnen kan!

 

Daarnaast zijn een motorblok en de bovenkant van autobanden populaire slaapplekken voor een kat. Controleer voordat je de auto start of er geen kat zit.

 

Tijdens de winter wordt er vaak met zout gestrooid op de wegen. Als je kat dan weer naar binnen komt, is het verstandig om met een vochtig doekje de poten en buik van het diertje schoon te maken. Als de pluizenbol zichzelf schoon gaat likken, krijgt het in ieder geval geen strooizout, antivries of andere chemicaliën binnen. Daarnaast prikt het strooizout ook in wondjes van de kat.

 

Heb je een vijver in jouw tuin? Wees er dan extra alert op dat jouw kat niet op het dunne laagje ijs gaat staan en er vervolgens doorheen zakt.

 

Verschoon de kattenbak regelmatig

 

Natuurlijk zijn er ook maatregelen die je kan nemen binnenshuis. Zorg ervoor dat je de kattenbak regelmatig verschoont. Als een kat vaker binnen is, beweegt het dier minder en verbruikt zo minder calorieën. Om overgewicht te voorkomen, is het van belang om de hoeveelheid voedsel te verminderen.

Let op!

Oudere katten en kittens hebben meer aandacht nodig tijdens de koude wintermaanden, omdat ze kwetsbaarder zijn. Zorg voor een warme plek binnenshuis, weg van tochtende deuren en/of ramen!

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »