Visvoer Banner

VijvervoerVisvoer voor vijvervissen
Visvoer voor vijvervissen

Voor gezonde vissen moet je goed voeren. Er zijn verschillende soorten visvoer. Van korrels tot en met sticks. Je kan niet iedere vis hetzelfde voer geven. Steur hebben bijvoorbeeld speciaal steurvoer nodig. Voor de echte liefhebber hebben wij Hikari Saki visvoer. Dit is voer speciaalt ontwikkeld omm te voorzien in de voedingsstoffen die bijdragen aan prachtige Koi.

Korrels, vlokken of sticks?
Korrels, vlokken of sticks?

Vijverkorrels, vlokken of sticks?

Het meeste visvoer is in korrel of stick vorm verkrijgbaar. Welk voer jij jouw vissen voert is afhankelijk van de vissen die je hebt. Goudvissen en goudwindes hebben bijvoorbeeld graag lichter voer in de vorm van vijversticks. Karper achtige hebben juist liever korrel voer. Steur daarentegen hebben een sterke voorkeur voor speciale sticks.

Welk voer voor mijn steur?
Welk voer voor mijn steur?

Welk voer voor mijn steur?

Steurs zijn eigenzinnige vissen welke een speciale voeding nodig hebben. Voor steurs zijn er daarom speciale sticks verkrijgbaar. Welk merk je ook voert, de samenstelling van deze sticks is vrijwel identiek. Kenmerkend is de langwerpige vorm, de verschillende maten en dichtheid van de sticks. Welk voer jouw steurs het liefste hebben is afhankelijk van de afmeting van jouw vissen.

Snacks voor siervissen
Snacks voor siervissen

Aanvullende voer voor siervissen

Gezonde vissen hebben behoefte aan een gevarieerd dieet. Met aanvullend voer kan je jouw vissen hierin voorzien. Vissen zijn dol op meelwormen en gammarus. Vooral in de warme zomer maanden is aanvullend voer een welkome aanvulling op het dagelijkse dieet.