Visvoer Banner

VijverbeluchtingZuurstof is noodzakelijk voor iedere vijver!
Zuurstof is noodzakelijk voor iedere vijver!

Zuurstof is onmisbaar

Niet alleen voor mensen en dieren is zuurstof onmisbaar, ook voor vijvers is voldoende zuurstof noodzakelijk. Planten, vissen en het water zelf heeft behoefte aan voldoende zuurstof. Er zijn veel verschillende manieren om zuurstof in een vijver te krijgen.

Zuurstofplanten
Zuurstofplanten

Zuurstofplanten in de vijver

De meest voorkomende manier om extra zuurstof toe te voegen is door het plaatsen van zuurstofplanten. Zuurstofplanten zijn vijverplanten die extra zuurstof opnemen en afgeven. Het voordeel van zuurstof planten is dat het een natuurlijke oplossing is. Een nadeel is dat planten invloed hebben op de bioloog van een vijver, dit kan positief of negatief zijn.

Zuurstofpomp
Zuurstofpomp

Luchtpompen

Zuurstofpompen zijn een zeer effectieve manier om extra zuurstof in een vijver te krijgen. Dit zijn pompen die je boven de waterspiegel plaatst en welke letterlijk zuurstof in een vijver pompen. Vooral voor visvijvers is het aan te raden om een zuurstofpomp te plaatsen.

Zuurstof in de winter
Zuurstof in de winter

Zorg altijd voor zuurstof!

In de winter vriest een vijver dicht, omdat je geen circulatie pomp kan laten draaien is het zeer aan te raden om een luchtpomp te plaatsen. Deze zorgt dan voor een constante bron van zuurstof die voor vissen van levensbelang is.