Visvoer Banner

UVC apparatenAltijd een heldere vijver!
Altijd een heldere vijver!

Voor een heldere vijver in slechts 14 dagen!

Tegenwoordig is een UVC apparaat niet meer weg te denken uit een compleet vijversysteem. De meeste vijvers hebben hedendaags een uvc apparaat. Het licht dat vanuit de speciale UV lamp komt zorgt voor een kraakheldere vijver in slechts 14 dagen! Ook geschikt voor zwemvijvers!

Wat is UVC?
Wat is UVC?

Ultra Violet Licht voor helder water!

Ultra violet licht heeft als eigenschap dat het algen doodt. Grootste oorzaak van een groene vijver zijn algen. Zodoende draagt UVC bij aan helder water. De desinfecterende werking van het Uv-licht maakt geen onderscheid tussen goede en slechte organismen.

Waarom zou ik een UVC apparaat aanschaffen?
Waarom zou ik een UVC apparaat aanschaffen?

Is jouw vijver nooit écht helder?

Zoals hierboven al beschreven doodt UV licht de algen in een vijver. Wanneer een vijver veel vissen en planten heeft dan wordt het water al snel veel troebeler. Bij gebrek aan een goede biologische werking, door bijvoorbeeld weinig of geen planten en veel vissen ontwikkelen zich zweefalgen. Met name in Koi vijvers en gemengde vijvers die een groot vissenbestand hebben worden UV-C apparaten vaak gebruikt.

Wat is de ideale opstelling?
Wat is de ideale opstelling?

Wij adviseren de volgende opstelling

Voor een optimale werking van het UVC licht en voor een kraakheldere vijver adviseren wij de volgende opstelling:


- Vijverpomp

- UVC Apparaat

- Vijverfilter

Waarschuwing
Waarschuwing

Kijk nooit in de lamp!

Blootstelling aan Uv-straling veroorzaakt beschadiging aan de huid en ogen. De ogen zijn het meest gevoelig aan Uv-straling en daarom mag men nooit rechtstreeks in de UV-lamp kijken.