Balk Uvc Template

UVCJouw vijver binnen 14 dagen kraakhelder!
Jouw vijver binnen 14 dagen kraakhelder!

Is jouw vijver troebel? Plaats dan een UVC apparaat!

Om een echt heldere vijver te krijgen is het advies om een UVC apparaat te plaatsen. De beste opstelling is:

- Vijverpomp

- UVC Apparaat

- Vijverfilter

Waarom en hoe je een UVC apparaat gebruikt lees je op deze pagina!

Wat is UVC precies?
Wat is UVC precies?

Helder water dankzij een speciale lamp!

UVC is ultra violet licht. Het is gebleken dat blootstelling aan dit licht algen doet afsterven. Dit voorkomt zodoende dat u een groene vijver krijgt. Het water wordt langs de lamp gestuurd en zodoende bloot gesteld aan het ultra violet licht. Door dit proces wordt in een periode van 14 dagen het water in de vijver kraakhelder. De desinfecterende werking van het Uv-licht maakt geen onderscheid tussen goede en slechte organismen.

Waarom zou ik een UVC apparaat aanschaffen?
Waarom zou ik een UVC apparaat aanschaffen?

Is jouw vijver nooit écht helder?

Zoals hierboven al beschreven doodt UV licht de algen in een vijver. Wanneer een vijver veel vissen en planten heeft dan wordt het water al snel veel troebeler. Bij gebrek aan een goede biologische werking, door bijvoorbeeld weinig of geen planten en veel vissen ontwikkelen zich zweefalgen. Met name in Koi vijvers en gemengde vijvers die een groot vissenbestand hebben worden UV-C apparaten vaak gebruikt.

Kan ik UVC gebruiken in een zwemvijver?
Kan ik UVC gebruiken in een zwemvijver?

Heb je een zwemvijver?

Juist dan is het raadzaam om een UVC apparaat te installeren. Juist zwemvijvers worden zwaar belast en daarom kan bij deze vijvers UVC een grote bijdrage leveren aan een heldere en schone vijver. Tevens kunnen de nieuwste generatie UVC apparaten zelfs bepaalde ziektekiemen doden.

Kijk nooit in het licht!
Kijk nooit in het licht!

Waarschuwing

Blootstelling aan Uv-straling veroorzaakt beschadiging aan de huid en ogen. De ogen zijn het meest gevoelig aan Uv-straling en daarom mag men nooit rechtstreeks in de UV-lamp kijken.