TrommelfiltersTrommelfilters
Trommelfilters

Professionele trommelfilters
Trommelfilters van Vijvercentrum Ekkersrijt zijn professionele filtersystemen voor de vijver. De trommelfilters die wij aanbieden zijn van de allerhoogste kwaliteit. De Filtreau Trommelfilter is een onderhoudsarm voorfiltersysteem dat met een gering onderhoud zorgt voor een gezond, helder water, zonder dat je daar dagelijks onderhoud voor hoeft te verrichten. Het uitgekiende systeem is standaard uitgevoerd met een Amalgaam UV-C lamp.

Weg met bacteriën, virussen en schimmels
De ingebouwde UV-C Module zorgt voor kristalhelder water. Het uitgekiende ontwerp en de hoogwaardige materialen resulteren in een hoge UV-C straling met een golflengte van precies 253,7 nm. De hoge bestralingsdosis doodt vrijwel alle bacteriën, virussen, schimmels en levert aldus helder en schoon water. Tevens zorgt de UV-C straling ervoor dat het zeefpaneel schoongehouden wordt van zowel Bio-film als algengroei. Dit resulteert in een optimale werking voor schoon, gezond water!

Door de intelligente elektronica geeft het apparaat op tijd aan wanneer de UV-C lamp niet meer genoeg straling produceert en dus aan vervanging toe is. Zo heeft u te allen tijde een perfect werkend apparaat.

Gravity of pompgevoede trommelfilter?
Gravity of pompgevoede trommelfilter?

Welke trommelfilter past bij jouw vijver?

Er zijn 2 verschillende soorten trommelfilters. Namelijk een zogenoemde gravity filter en een zogenoemde pompgevoede trommelfilter.

Gravity
Een gravity trommelfilter is een filter waarbij de filter wordt geplaatst op de hoogte van de waterspiegel.

Pomgevoed
Een pompgevoegde trommelfilter is een filter waarbij het water wordt aangestuurd door een pomp die het water naar de filter toestuurt.

Wat voor jouw vijver de beste keuzen is, is afhankelijk van verschillende factoren. Vooral is belangrijk waar je de filter wilt plaatsen.