VijverAlles voor de vijver
Alles voor de vijver

Vijvercentrum Ekkersrijt heeft een groot assortiment met artikelen voor de vijver. Of je nu een siervijver wilt aanleggen of een koivijver, wij hebben voor elke vijver de beste producten voor de scherpste prijs.

Uiteraard zal een vijver ook onderhouden moeten worden, ook daarvoor kun je bij ons alles vinden. Denk hierbij onder andere aan vijverfilters, vijverpompen, uv-c, waterbehandelingsmiddelen, visvoer of medicijnen.

Vijverspecialist met meer dan 30 jaar ervaring
Vijverspecialist met meer dan 30 jaar ervaring

Vijvercentrum Ekkersrijt is al jaren een begrip in Zuid-Oost Brabant.
Met meer dan 30 jaar aan ervaring en opgebouwde kennis op het gebied van vijver en koi, zijn wij in staat om je het beste advies op maat te geven.

Heb je vragen?
Neem gerust contact met ons op via de chat, telefonisch of per e-mail.

Op zoek naar Koi?
In onze winkel op Ekkersrijt 7418 in Son hebben wij een groot aanbod prachtige Koikarpers.

Vijver aanleggen
Vijver aanleggen

Heb je nog geen vijver?

Heb je nog geen vijver maar wil je er een aanschaffen? Dan zijn er meerdere opties. U kunt kiezen voor vijverfolie of voor een vijverbak. Een vijver van vijverfolie heeft als groot voordeel dat je meer vrijheid hebt in de vorm die je wilt. Een vijverbak is makkelijker om te plaatsen. Wil je meer informatie over de mogelijkheden die er zijn? Neem dan snel contact met ons op!

Vijverfilters
Vijverfilters

Welke filter past bij jouw vijver?

Welke filter het meest geschikt is voor jouw vijver is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst is het belangrijk om te weten hoe groot jouw vijver is. Ten tweede moet je weten wat voor bezetting (aantal vissen) jouw vijver heeft. Een vijver met karpers heeft een krachtigere vijverfilter nodig dan een vijver met een paar goudvissen. Bij iedere filter op onze site geven wij aan wat de maximale capaciteit van de vijverfilter is. Dit is altijd de maximale inhoud van een vijver zonder bezetting.

Vijverpompen
Vijverpompen

Wat is de beste vijverpomp voor mijn vijver?

Welke vijverpomp het meest geschikt is voor jouw vijver is afhankelijk van enkele factoren. Indien je al een filter hebt, moet je eerst kijken wat de maximale capaciteit is die deze filter aankan. Is jouw pomp te krachtig dan zal de filter overstromen. Vervolgens is het belangrijk om te weten hoe groot jouw vijver is. Wij hanteren de volgende vuistregel:

De vijverpomp moet in 2 uur de gehele vijver hebben gecirculeerd.

Heeft jouw vijver een inhoud van 10.000 liter, dan heb je een 5000 liter pomp nodig.

Visvoer
Visvoer

Wat is het beste voer voor mijn vissen?

Welk voer je het beste kan voeren aan jouw vissen is afhankelijk van het type vissen dat je hebt. Een steur heeft ander voer nodig dan een goudvis. Bodembewoners hebben liever zinkend voer, terwijl andere vissen liever drijvend voer hebben.

Huismerk of A-merk voer

Je hebt de keuze uit huismerk voer en A-merk voer. Het A-merk voer dat wij hebben is van Hikari, dit is voer dat is ontwikkeld in laboratoria om te voldoen aan de precieze voedingsbehoeften van Koi. Het huismerk voer dat wij hebben is even voedzaam en is geschikt voor alle siervissen.

UVC
UVC

Wat is UVC?

UVC is ultraviolette verlichting. Wanneer water met dit licht in aanraking komt dan worden algen en bacteriën gedood. Dit resulteert in een heldere en gezonde vijver. Tegenwoordig zit in vrijwel iedere vijverfilter een UVC apparaat. De lamp van een UVC apparaat dien je eenmaal per jaar te vervangen.

Algenbestrijding
Algenbestrijding

Last van algen?

Algen zijn een ware plaag voor iedere vijver. Deze ontstaan onder meer door de weersomstandigheden. Denk aan veel zon, temperatuur wisselingen, regen en zelfs onweer. Al deze factoren zorgen voor de groei van algen. Om algen te bestrijden zijn er veel mogelijkheden. Ons advies is om een UVC apparaat te installeren en de algen te verwijderen met behulp van een waterbehandelingsmiddel zoals bijvoorbeeld algenpoeder.

Medicijnen voor vissen
Medicijnen voor vissen

Zijn jouw vissen ziek?

Helaas kan het gebeuren dat vissen ziek worden. Wanneer je een dure Koi hebt waar je jaren lang voor hebt gezorgd dan wil je deze natuurlijk zo gezond mogelijk. Gelukkig zijn er voor de meeste ziekten een medicijn. Ons advies is wel om indien mogelijk altijd aan afstrijk te laten maken van de (nog levende) vis voordat je een medicijn gebruikt.