VogelhuisjesVogelhuisjes in diverse soorten en maten
Vogelhuisjes in diverse soorten en maten

De vervangende broedplaats voor vogels
Door een vogelhuisje (nestkast of broedkast) in je tuin te plaatsen zorg je voor een vervangende broedplaats voor vogels. Vooral in stedelijke gebieden of gebieden met veel bebouwing hebben vogels behoefte aan een vervangende broedplaats omdat er simpelweg minder ruimte is om te broeden. Jij kunt ze helpen.

Maak je tuin gezellig door het plaatsen van een vogelhuisje en je helpt de vogels ook nog eens aan een vervangende broedplaats.

Soorten vogelhuisjes
Soorten vogelhuisjes

Voor ieder wat wils

Beest.nl heeft diverse vogelhuisjes in het assortiment. In verschillende soorten en maten kun je ze hier vinden. Daarnaast hebben wij ook vogelhuisjes met wifi camera waarmee je ook binnen in het huisje van de vogel kunt meekijken, dat wordt vogelspotten! ;-)

Vogelhuisje schoonmaken
Vogelhuisje schoonmaken

Gebruik nooit reinigingsmiddel

Wanneer je het vogelhuisje schoon wilt maken moet je er eerst heet water over het nest gieten, dit is tegen bijvoorbeeld vlooien en insecten. Daarna kan je voorzichtig het nest uit elkaar halen en verwijderen. Als je dit gedaan hebt moet je nogmaals heet water in de nestkast gieten en de kast goed schoonmaken. Daarna kan je het huisje laten drogen en weer ophangen.