Kattenspeeltje2 Banner

VoerbakkenDrinkfontein
Drinkfontein

Drinkfontein voor katten

Veel katten hebben het probleem dat ze te weinig drinken, dit geldt helemaal voor katten die droogvoer eten. Katten hebben een voorkeur voor stromend water. Dit komt doordat de voorouders van de kat in het wild leefden en zij stromend water lekkerder vonden dan stilstaand water. Dit is de reden dat jouw kat stromend water ook lekkerder vindt.

Tijdstip van het etengeven
Tijdstip van het etengeven

Katten zijn jagers

Katten zijn van nature muizenjagers. Hierdoor zijn ze gewend om meerdere kleine maaltijden op een dag te eten. Je doet er daarom verstandig aan om je kat meerdere keren per dag kleine maaltijden te voeden. Als je kat geen problemen heeft met één keer in de ochtend eten en één keer in de avond dan kan dit ook maar ga hier niet direct van uit.

Hoogte voerbak
Hoogte voerbak

Hoge of lage voerbak?

Normaalgesproken kan je de voerbak van je kat gewoon op de grond zetten, hier heeft je kat geen enkele problemen mee. Wanneer je kat al op leeftijd is kan het verstandig zijn om de voerbak op een verhoging te zetten. Zo hoeft je kat niet meer te bukken want dit kan lastig zijn als je kat op leeftijd is en niet mee zo flexibel.