Kattenspeeltje2 Banner

Vlo, teek en wormHoe bescherm ik mijn kat tegen vlooien, teken en wormen?
Hoe bescherm ik mijn kat tegen vlooien, teken en wormen?

Bestrijdt vlooien en teken!

Vlooien en teken zijn de meest voorkomende parasieten bij katten. Als je kat veel krabt en likt heeft hij waarschijnlijk vlooien. Om de vlooien, teken en wormen te bestrijden zijn er verschillende producten op onze site te vinden.

Gebruik vlooienkam
Gebruik vlooienkam

Vlooien

Het is slim om je kat geregeld te controleren op vlooien, het kan namelijk voorkomen dat je kat vlooien heeft. Je kan dit makkelijk controleren met een vlooienkam. Wanneer je op vlooien controleert moet je een paar keer goed kammen van halverwege de rug tot aan waar de staart begint. Je kamt met de haarrichting mee. Als je dit hebt gedaan kijk je of er vlooien of vlooieneitjes uit de vacht zijn gevallen. Je kan het best controleren op een witte vloer, hierop vallen de vlooien en de vlooieneitjes het beste op.

Je kat ontwormen
Je kat ontwormen

Ontworm regelmatig jouw kat

Het is belangrijk om je kat te ontwormen. Hoe vak dit moet gebeuren is afhankelijk van de leeftijd van je kat en of je een binnen- of buitenkat hebt.

Bij kittens wordt geadviseerd om het in week 3-5-7-9 te doen. Daarna kan je het afbouwen door het één keer in de maand te doen tot ze zes maanden oud zijn. Als een kitten de leeftijd van zes maanden heeft bereikt hoef je haar nog maar vier keer per jaar te doen. Voor binnenkatten geldt dat het maar twee keer per jaar hoeft.