Kattenspeeltje2 Banner

KrabpalenBescherm jouw meubels!
Bescherm jouw meubels!

Iedere kat wilt krabben!

Iedere kat heeft de behoefte om te krabben. Dit doen katten om hun nagels te verzorgen en om hun territorium af te bakenen. Dit is natuurlijk prima, zolang ze maar van jouw meubels afblijven! Om dit te voorkomen en om jouw kat toch haar nagels te laten krabben kunt u een krabpaal aanschaffen. Indien je geen ruimte heeft voor een krabpaal kan je kiezen voor een krabplank of een ander krabartikel.

Ik heb meer dan 1 kat, wat nu?
Ik heb meer dan 1 kat, wat nu?

Moet iedere kat een eigen krabpaal?

Het antwoord op deze vraag is kort en eenvoudig; ja. Katten zijn dominante dieren en hebben hun eigen territorium. Wanneer jouw kat concurrentie krijgt van een andere kat dan zal deze proberen om haar krabplaats te verdedigen en de andere kat niet zomaar toelaten. Om deze strijd te voorkomen en om jouw nieuwe kat zich ook thuis te laten voelen is het advies om voor iedere kat een eigen krabplaats te creëren.


Mijn kat wilt niet krabben?
Mijn kat wilt niet krabben?

Stimuleer jouw kat met kattenkruid!

Kattenkruid, ook wel catnip genoemd, is voor katten onweerstaanbaar. Katten worden wilt van kattenkruid en willen direct gaan spelen maar datgenen waar jij het op hebt gespoten. Wij hebben verschillende varianten kattenkruid in onze webshop, bijvoorbeeld Play Spray van Beaphar.

Welke krabpaal is geschikt voor mijn kat?
Welke krabpaal is geschikt voor mijn kat?

Iedere kat is anders, iedere krabpaal ook!

Iedere kat heeft een ander karakter. De ene kat is meer een binnen type en is wat luier aangelegen. Terwijl de andere juist een avontuurlijk type is die ook graag buiten is. Indien jij een kat hebt welke zeer avontuurlijk is zal deze behoefte hebben aan een krabpaal met uitdagingen zoals speeltjes en verschillende plateau's. Let op! Is jouw kat een maine coon, dan heb je een speciale krabpaal nodig welke steviger is dan de gemiddelde krabpaal.