Kattenspeeltje2 Banner

KattenvoerWaarom eet uw kat gras?
Waarom eet uw kat gras?

Kattengras

Waarom eten katten naast gewoon voer ook gras? Een kat eet gras omdat een kat een natuurlijke behoefte heeft aan foliumzuur. Het eten van gras zorgt er ook voor dat haarballen worden uitgebraakt. Door te likken wast een kat zichzelf en likt de kat haren mee naar binnen. De haren vormen haarballen die alleen door te braken eruit komen. Door het uitbraken van de haarballen voorkomt je kat verstoppingen.

Kattenmelk
Kattenmelk

Kittymilk

Veel kittens vinden kattenmelk lekker, maar het is niet zo dat je kitten dit ook moet hebben voor haar ontwikkeling. Als je besluit om kattenmelk te geven kan je dit in kleine hoeveelheden doen. Als je in een keer teveel geeft kan je kitten last van diarree krijgen.

Soorten kattenvoer
Soorten kattenvoer

Verschillende soorten kattenvoer

Je hebt vier verschillende soorten voer voor katten. Namelijk droogvoer, natvoer, rauwvoer en zelf bereid voer.

Droogvoer, voor droogvoer geldt dat het lang houdbaar is, dit komt doordat er nauwelijks water inzit. De voordelen zijn dat iedere kat het heet, het is niet duur en de voederbak wordt niet zo vies.

Natvoer, rauwvoer en zelf bereid kattenvoer

Natvoer: dit voer is erg vochtig waardoor het minder lang houdbaar is. De voordelen van dit type voer zijn dat de meeste katten dit lekkerder vinden dan droogvoer en dat het makkelijk verpakt zit. Bijvoorbeeld in blik dozen of speciale zakjes.

Rauwvoer: dit voer wordt steeds populairder. Dit voer bestaat uitsluitend uit spiervlees en slachtafval van bepaalde diersoorten. Als je uitsluitend spiervlees voedt moet je goed oppassen want er kunnen snel problemen optreden.

Zelf bereid: dit is voer wat je zelf maakt. Dit gebeurt voornamelijk wanneer je kat allergisch of erg gevoelig is voor dingen.