Kattenspeeltje2 Banner

KattenbakvullingKattenbakvulling neemt de vieze geurtjes weg
Kattenbakvulling neemt de vieze geurtjes weg

Iedere kat heeft een kattenbak nodig

Katten hebben een goede neus en ruiken veel beter dan mensen, niet iedere kat is hetzelfde. Katten hebben eigen voorkeuren voor kattenbakvulling. Een kattenbak is makkelijker schoon te maken als de vulling klonter nadat je kat erop is geweest.

Soorten kattenbakvulling
Soorten kattenbakvulling

Waar vul je een kattenbak mee?

Er zijn veel verschillende keuzes als het gaat om kattenbakvulling. Je kan kiezen voor een plantaardig materiaal, deze kattenbakvulling is breekt biologisch af. Klontvormende vulling, wanneer de uitwerpselen in contact komen met deze vulling vormt zich een klont waardoor het makkelijk schoon te maken is. Tot slot de Silica kattenbakvulling, deze vulling voorkomt dat er onaangename geurtjes zich verspreiden.

Het verschonen van de kattenbak
Het verschonen van de kattenbak

Een schoon kattentoilet

Het verschonen van de kattenbak is enorm belangrijk. Dit is namelijk een effectieve manier om nare geurtjes te voorkomen. Je moet de uitwerpselen van je kat om de dag eruit scheppen. Hoe vaak je de kattenbak grondig moet schoonmaken is afhankelijk van de vulling. Wanneer je kat veel buiten is zal je de bak minder vaak schoon hoeven te maken dan wanneer je kat veel binnen is. De makkelijkste manier om schoon te maken is met water en als het nodig is wat azijn. Probeer chemische stoffen zoveel mogelijk te vermijden omdat deze schadelijk kunnen zijn voor je kat.