Hondenspeeltje Banner

HondenvoerSoorten hondenvoer
Soorten hondenvoer

Soorten hondenvoer

Er zijn 3 verschillende soorten hondenvoer te onderscheiden. Je hebt droogvoer, dit zijn de welbekende brokken. Deze brokken bevatten weinig water, het voordeel hiervan is dat het voer lang houdbaar is. Ook heb je natvoer, dit bestaat voor 70% tot 90% uit water. Honden houden vaak van natvoer omdat het een sterke geur heeft. Tot slot heb je nog vers vlees. Mensen zouden dit ook kunnen eten. Zorg er wel voor dat je hond voldoende verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt anders kan ondervoeding optreden.

Puppyvoer
Puppyvoer

Hondenvoer voor pups

Puppyvoer is voer voor honden van 0 tot 2 jaar. voor puppy's tot ongeveer 6 maanden is het extra belangrijk dat ze speciaal puppyvoer krijgen, In puppyvoer zitten namelijk veel proteïnen en calorieën in en die hebben ze nodig. Na 6 maanden kan je overgaan op de junior voer. Hier zitten minder calorieën in maar het aantal proteïnen blijft onveranderd.

Belangrijkste voedingsstoffen
Belangrijkste voedingsstoffen

Samenstelling hondenvoer

Belangrijk is dat je hond voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, voedingstoffen kunnen honden namelijk niet zelf aanmaken. De belangrijkste voedingsstoffen voor je hond zijn: koolhydraten, vitaminen, mineralen, vetten en vetten. Je hond heeft ook vetzuren nodig zoals alfa-linoleen zuur en linoleenzuur.