Hondenspeeltje Banner

HondenshampooWaarom hondenshampoo gebruiken?
Waarom hondenshampoo gebruiken?

Shampoo voor honden

Veel mensen denken dat het onzin is om de hond te wassen. Dit is echter niet zo, het is juist wel zinnig om je hond te wassen. Iedere hond wordt namelijk vies en wanneereen hond vies is kan dit gaan jeuken of huiduitslag veroorzaken en dit wil je natuurlijk niet.

Kan mensenshampoo gebruikt worden voor je hond?
Kan mensenshampoo gebruikt worden voor je hond?

Mensenshampoo vs hondenshampoo

Nee, dit is absoluut niet de bedoeling, mensenshampoo is voor geen enkel dier geschikt. Hondenshampoo heeft een andere pH waarde en zuurgraad dan mensenshampoo. Hondenshampoo zorgt ervoor dat de vettige huid in goede conditie blijft bij honden. Met mensenshampoo zou de hondenhuid uitdrogen

Soorten hondenshampoo
Soorten hondenshampoo

Verschillende soorten shampoo voor honden

Er zijn grofweg vier categorieën hondenshampoo te onderscheiden. Je hebt neutrale shampoos, deze zijn geschikt voor het dagelijkse gebruik en iedere hond kan deze shampoo hebben. Er bestaat ook voedende shampoo. Deze shampoo is geschikt voor honden met een lange of droge vacht. de derde soort is kleurshampoo, deze versterkt de kleur van de vacht van de hond zonder dat er verf aan te pas komt. Tot slot is er nog medicinale shampoo. Deze shampoo is neutraal en daardoor uitermate geschikt voor honden met huidallergie.