Hondenspeeltje Banner

HondenhokkenEen hondenhok
Een hondenhok

Heb je jouw hond liever buiten?

Een hondenhok biedt jouw trouwe viervoeter een eigen huisje buitenshuis. Het zorgt voor beschutting en beschermt jouw hond tegen regen, windstoten, kou en zon. In de zomer biedt het hok juist verkoeling, waardoor jouw hond een lekker dutje in de schaduw kan doen en alsnog kan genieten van het weer.

Hoe groot moet het hondenhok zijn?
Hoe groot moet het hondenhok zijn?

Jouw hond heeft voldoende ruimte nodig in een hok

Een hondenhok die te klein is voor je hond zorgt niet voor comfort. Zorg er dus voor dat jouw hond voldoende bewegingsruimte heeft. Echter moet het hondenhok niet veel te groot zijn, want dan gaat er veel lichaamswarmte van je hond verloren.

Is jouw hond nog niet volgroeid? Dan is het handig om het hondenras als indicator te gebruiken. Wij adviseren om een hondenhok te kiezen waarbij er minimaal 5 cm plek is boven de schouderhoogte (schofthoogte) van jouw hond.

Het onderhouden van een hondenhok
Het onderhouden van een hondenhok

Een schoon hondenhok

Niet ieder hondenhok heeft evenveel onderhoud nodig. Een hondenhok van hout heeft meer onderhoud nodig dan een hondenhok van kunststof. Je moet goed controleren of het hondenhok vies is zodat je het tijdig schoon kan maken. De beste manier om schoon te maken is om met een vochtig doekje met chloor, chloor is namelijk een goed middel om schimmel mee te doden. Wel belangrijk is om het hok daarna goed schoon te spuiten zodat er geen chloorresten achterblijven. Controleer ook goed na het poetsen of de dekens en kussens vochtig zijn. Wanneer deze nog vochtig zijn kan je hond namelijk makkelijk ziek worden.