AlgenbestrijdingAlgen
Algen

Groen water

Een verstoorde balans in je aquarium is de oorzaak van het ontstaan van algen. Het is daarom belangrijk om dit probleem te voorkomen aan de hand van vroegtijdige algenbestrijding. Algen ontstaan meestal bij een beginnend aquarium, omdat hier de juiste waterbalans nog niet aanwezig is.

Algen bestrijden
Algen bestrijden

Beginnend aquarium
Het is belangrijk om te zorgen voor een gezond en dicht plantenbestand en om direct CO2 toe te voegen in een beginnend aquarium. Zo is de kans het grootst dat je de groei van algen voorkomt.

Algenprobleem
Heb je al last van algen in je aquarium? Bestel bij Beest.nl een algenbestrijdingsmiddel om de groei van algen tegen te gaan. Het is belangrijk om te weten met welke soort alg je te maken hebt om te weten te komen welk middel het meest geschikt is.


Soorten algen
Soorten algen

Verschillende soorten algen

In het aquarium kunnen verschillende soorten algen voor komen. Om algen te bestrijden, is het handig om te weten met welke soort alg je te maken hebt.

Blauwalg
Blauwalg is blauwgroen van kleur en ziet eruit als een soort laagje slijm op de bodem van je aquarium. Blauwalg is een groot probleem voor de vissen en planten in je aquarium. Het ontstaat bij onvoldoende onderhoud van het aquarium.

Groene puntalg
Groene puntalg herken je aan kleine punten op veelal bladeren en aquariumglas. De oorzaken van deze soort alg zijn onder andere water met de onjuiste balans of te veel zon- of aquariumlicht.

Draadalg
Draadalg begint als een pluizig bolletje op de bodem, maar kan snel uitgroeien tot lange slierten. Vaak is het een gevolg van een te laag CO2 gehalte. Draadalg handmatig weghalen is niet voldoende. Om de rest van de sporen weg te halen, is waterbehandeling nodig.

Naast de bovengenoemde soorten alg zijn er nog meer soorten alg.