Aquarium Decoratie Banner

KwekenKweken
Kweken

Vissen kweken

Vissen kweken is voor veel mensen een ware passie. Om dit veilig en succesvol te doen zijn er veel hulpmiddelen beschikbaar. Van speciale kweekboxjes tot waterbehandelingsmiddelen die de paaibereidheid versterken.

Een kweekbak
Een kweekbak

Een kweekbak

Bij het kweken van vissen in het aquarium is het belangrijk om deze gescheiden te houden van de rest. Zo krijgen de vissen de ruimte om zich voort te planten en om kleine visjes te laten opgroeien. Hiervoor heb je een kweekbak nodig.

Hoe richt je een kweekbak in?
Hoe richt je een kweekbak in?

De perfecte kweekbak voor aquariumvissen!


Hoe je een kweekbak moet inrichten hangt af van de specifieke soort die je wilt gaan kweken. Het is verstandig om je hier verder in te verdiepen indien je hier nog geen kennis van hebt. Discus vissen hebben bijvoorbeeld een veel grotere kweekbak nodig dan guppy's.

Katappan bladeren
Katappan bladeren

Verhoog de paaibereidheid!

Algemeen bekend is de positieve invloed van bladeren van de kattapanboom op een aquarium. Deze bladeren hebben een helende werking. Wat niet iedereen weet is dat deze bladeren ook de paaibereidheid van vissen vergroot, deze eigenschap maakt deze bladeren een ideaal hulpmiddel bij het kweken van vissen!