Aquarium Decoratie Banner

VerwarmingVerwarming voor jouw aquarium
Verwarming voor jouw aquarium

Aquarium thermostaat

Een aquarium verwarming zorgt ervoor dat het water in jouw aquarium op temperatuur blijft voor je tropische vissen. De meeste vissen kunnen prima leven met een watertemperatuur van 25 graden. Dit is echter wel warmer dan kamertemperatuur. Een verwarming voor jouw aquarium zorgt voor de juiste temperatuur van het water waarin de vissen leven.

Welke verwarming heb jij nodig voor jouw aquarium?
Welke verwarming heb jij nodig voor jouw aquarium?

Er zijn verschillende soorten verwarming voor aquaria, namelijk bodemverwarming en staafverwarming.

Bodemverwarming
Een bodemverwarming wordt op de bodem van het aquarium aangebracht en is niet direct zichtbaar. Het is een zeer nauwkeurige manier om het water op temperatuur te houden. Het is geschikt voor grotere aquariums met relatief veel planten.

Staafverwarming
Staafverwarming

Staafverwarming

Een staafverwarming is makkelijker te installeren dan een bodemverwarming. Een staafverwarming is geschikt voor bijna elk type aquarium met relatief weinig planten.
Plaats de staafverwarming in de stroming van je aquariumfilter. Dit zorgt voor een geleidelijke verdeling van de warmte in het aquarium.

De benodigde capaciteit van een aquarium verwarming
De benodigde capaciteit van een aquarium verwarming

Hoeveel Watt?

Als richtlijn geldt dat je 1 Watt per 1 liter water moet bereken om een aquarium op temperatuur te houden. In minder goed verwarmde ruimten heb je echter meer nodig, namelijk 1,5 Watt per 1 liter water.