Aquarium Decoratie Banner

LuchtpompenEen luchtpomp voor jouw aquarium
Een luchtpomp voor jouw aquarium

Zuurstof is noodzakelijk

Een luchtpomp zorgt voor extra beluchting in het aquarium. Een goed zuurstofgehalte is daarnaast belangrijk voor het ecosysteem. Sommige vissen hebben meer behoefte aan zuurstof ten opzichte van andere vissen. Bij aanschaf van een luchtpomp heb je ook een luchtslang en luchtsteen nodig om de zuurstof in het aquarium te krijgen.

Welke luchtpomp is geschikt voor jouw aquarium?
Welke luchtpomp is geschikt voor jouw aquarium?

Verschillende soorten luchtpompen

Bij het kiezen van een luchtpomp zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden, namelijk de grootte van het aquarium, het aantal vissen en planten, het geluid van de pomp.
Op basis van de bovengenoemde dingen kun je een keuze maken tussen de verschillende luchtpompen.

Circulatie zorgt ook voor zuurstof
Circulatie zorgt ook voor zuurstof

Moet een zuurstofpomp persé?

Een luchtpomp is niet altijd direct noodzakelijk in een goed draaiend aquarium, omdat de vissen al voldoende zuurstof krijgen door de beweging van het wateroppervlak. Wel is het noodzakelijk bij een stijgende watertemperatuur en bij het toedienen van medicijnen of een anti-algen middel. Dit zorgt er namelijk voor dat het zuurstofgehalte afneemt.

Wat heb je nodig bij een zuurstofpomp?
Wat heb je nodig bij een zuurstofpomp?

Terugslagventiel, luchtslang en luchtsteen?

Bij een luchtpomp zijn een luchtslang en luchtsteen noodzakelijk. De luchtslang verplaatst de lucht naar de luchtsteen welke belletjes plaatst. Een terugslagventiel is noodzakelijk afhankelijk van de plaatsing van de luchtpomp. Plaats je de zuurstofpomp onder het water niveau dan kan er water in de luchtpomp komen. Een terugslagventiel voorkomt dit.