Aquarium Decoratie Banner

BuitenfiltersAquarium Buitenfilters
Aquarium Buitenfilters

Krachtige aquariumfilters

Een buitenfilter voor een aquarium is krachtiger dan een binnenfilter en wordt vooral gebruikt voor grotere aquaria. De filter plaats je buiten het aquarium. Doordat het filter vaak veel ruimte in beslag neemt is het vaak niet geschikt voor kleinere aquaria. De meeste mensen plaatsen de filter in een aquarium meubel.


Aquarium filter met UVC
Aquarium filter met UVC

Voor helder water binnen 14 dagen


UVC is Ulta Violet licht, het is vanuit de vijverwereld bekend geworden dat dit licht kan zorgen voor prachtig helder water. Het licht dood verkeerde bacteriën en doodt algen. De nieuwste buitenfilters hebben ook een UVC lamp. Dit zorgt voor nog helderder water en voorkomt algengroei. Wél moet je deze lamp ieder jaar één keer vervangen.

Verschillende soorten buitenfilters
Verschillende soorten buitenfilters

Welk type buitenfilter is geschikt?

Wij adviseren altijd om naast de maximale inhoud die een filter aankan volgens de leverancier ook te kijken naar de bezetting van het aquarium. Indien u veel vissen heeft, of vissen die zorgen voor veel afval (bv. goudvissen) dan kunt u beter een filter met overcapaciteit aanschaffen.

Filtermateriaal
Filtermateriaal

Vervang regelmatig het filtermateriaal

Ook buitenfilters hebben net als binnenfilters filtermateriaal nodig om goed te kunnen presteren. Iedere filter heeft vaak speciaal ontwikkelde filtermatten nodig. Ander filtermateriaal zoals bijvoorbeeld bioballs zijn vaak wel universeel.