Aquarium Decoratie Banner

AquariumJouw aquarium, een echte eyecather!
Jouw aquarium, een echte eyecather!

Creëer je eigen onderwaterwereld met een aquarium

In deze webwinkel heb je de keuze uit een groot assortiment aquariums, aquariumfilters, pompen, decoraties en alles wat je verder ook maar nodig hebt voor een perfect ingericht aquarium.

Uiteraard vraagt het houden van een aquarium ook om regelmatig onderhoud. Ook hiervoor kun je bij ons terecht!

Welk aquarium pas bij jou?
Welk aquarium pas bij jou?

Een aquarium is een unieke onderwater wereld die je helemaal naar jouw eigen smaak kan inrichten.

Welk aquarium het best bij jou past is afhankelijk van welk aquarium jij mooi vindt, de vissen die je wilt plaatsen en hoe groot je jouw aquarium wilt hebben. Over smaak valt tenslotte niet te twisten.

Nano aquaria
Wij hebben in ons assortiment voornamelijk nano aquaria. Dit zijn aquariums met een maximale inhoud van 80 liter. Ondanks dat deze aquaria klein zijn, betekent het niet dat deze geen onderhoud nodig hebben. Groot voordeel is dat de aquariums die wij verkopen vrijwel allemaal (uitzonderingen daargelaten) worden geleverd inclusief een binnenfilter. Deze filtert het water, zorgt voor luchtcirculatie en extra zuurstof, wat weer belangrijk is voor gezond water en gezonde vissen.

Ik wil goudvissen of sluierstaarten in een aquarium
Ik wil goudvissen of sluierstaarten in een aquarium

Dus jij wilt een aquarium met goudvissen of sluierstaarten?

Indien je goudvissen of sluierstaarten wilt moet je rekening houden dat je per vis 20 liter water nodig hebt. Goudvissen zijn vissen die veel ruimte nodig hebben en ook het water erg belasten. Indien je een aquarium wilt met 3 goudvissen dan adviseren wij zodoende om een aquarium van minimaal 60 liter aan te schaffen. Wij hebben in ons assortiment een starterskit welke geschikt is om 1 goudvis in te houden. Dit is een ideaal aquarium voor een starter en wordt geleverd met alle benodigdheden die nodig zijn voor de opstart van een aquarium.

Heeft mijn vis verwarming nodig?
Heeft mijn vis verwarming nodig?

Tropische vissen hebben extra verwarming nodig

Een goudvis of sluiterstaart heeft geen verwarming nodig, dit zijn koudwater vissen. Deze en andere koudwater vissen gedijen het beste in koudwater (+/- 15 graden). Tropische vissen hebben juist behoefte aan warm water. Indien jouw vissen tropisch zijn dat kun je een verwarmingselement plaatsen om de temperatuur constant te houden


Wat heb ik nodig voor mijn aquarium?
Wat heb ik nodig voor mijn aquarium?

Zodra je een aquarium aanschaft zijn er enkele zaken noodzakelijk

Allereerst heeft jouw aquarium een goede ondergrond nodig, indien je levende planten wilt plaatsen heb je een extra voedingsbodem nodig. Een voedingsbodem is een onderlaag welke de planten van extra voeding voorziet. Hierop plaats je een laag met grind. Welk grind je plaatst is een kwestie van smaak. Indien je planten plaatst, plaats je deze tussen het grind en de voedingsbodem. De volgende stap is het water op peil brengen, dit doe je met een waterbehandelingsmiddel (bijvoorbeeld bactocare van Colombo).

Wat heb ik nodig voor mijn aquarium? #2
Wat heb ik nodig voor mijn aquarium? #2

De volgende stap is het bepalen welke vissen jij wilt plaatsen.

Kies je voor tropische vissen, dan heb je zoals hierboven beschreven een heater nodig, voor de zekerheid adviseren wij ook een thermometer te plaatsen. Vervolgens laat je jouw aquarium minimaal 1 week draaien met de filter aan, voordat je de vissen plaatst.

Boodschappenlijstje:
- Voedingsbodem
- Grind
- Verwarming + Thermometer
- Waterbehandelingsmiddel (voor de opstart)

Indien je deze 4 elementen hebt kan je na 1 week jouw vis(sen) in het aquarium plaatsen!

Welk visvoer hebben mijn vissen nodig?
Welk visvoer hebben mijn vissen nodig?

Iedere vis heeft ander voer nodig

Welk voer jouw vissen willen is afhankelijk van het type vis. Bodembewoners hebben zinkend voer nodig, terwijl vissen die in het bovenste gedeelte van een aquarium leven een voorkeur hebben voor drijvend voer. Er zijn verschillende soorten voer, namelijk vlokken, granulaat (korrels) en chips. Chips zijn ideaal voor bodembewoners, terwijl bijvoorbeeld goudvissen vaak een voorkeur hebben voor vlokken.

Hebben mijn vissen extra zuurstof nodig?
Hebben mijn vissen extra zuurstof nodig?

Vissen hebben net als mensen zuurstof nodig

Vissen hebben net als wij zuurstof nodig. Voor extra zuurstof kan je zuurstof planten plaatsen of kiezen voor een luchtpomp. Kleine aquaria met een binnenfilter hebben geen extra zuurstof nodig. Dit omdat de binnenfilter al zorgt voor extra zuurstof.

Een zuurstofplant
Veel mensen plaatsen een of meerdere zuurstofplanten. Een zuurstof plant heeft als nadeel dat het een aquarium meer belast, het zorgt voor meer vuil. Een voordeel is dat het zorgt voor extra voedsel voor vis(sen).

Luchtpompje voor extra zuurstof
Een andere optie is het plaatsen van een luchtpomp. Dit is een pompje die u buiten het aquarium plaatst en waaraan u een zuurstof slangetje en luchtsteen verbind. Via de luchtsteen zal er dan extra zuurstof in het aquarium worden gepompt. Plaatst u de luchtpomp onder de waterspiegel, gebruik dan altijd een terugslagventiel!