Klantenservice
0
Sluiten
Maandag 15 December 2021

Wat je allemaal nodig hebt voor je een hamster koopt

 

Een hamster of dwerghamster hebben is natuurlijk leuk, maar je moet wel een aantal voorbereidingen treffen voor z'n komst. In dit blog zullen we de belangrijkste dingen benoemen waar je aan moet denken voor je hamster koopt.

 

Verblijf

Als je hamster komt moet je natuurlijk al een kooi hebben. Een goede kooi voor je hamster is de Starbase 2. Dit is een kooi waar standaard al veel benodigdheden voor je hamster inzitten. Bijvoorbeeld een voederbak, plastic buisje, huisje, draai rad en drinkflesje. Er zijn natuurlijk ook nog veel andere kooien waar je uit kan kiezen.

 

Huisje

Veel hamsters vinden het fijn om een schuilplaats te hebben. Hamsters zijn nachtdieren en slapen daarom overdag. Een huisje is dan een mooie plek voor je hamster om te gaan slapen. Het is er namelijk knus, veilig en donker. Ook is het voor je hamster een handige plek om zijn eten te bewaren.

 

Bodembedekking

Je wilt niet dat je hamster op de bodem moet lopen, daarom heb je bodembedekking nodig, er zijn verschillende afwegingen die je moet maken. Wanneer je alleen wil voorkomen dat je hamster niet op de grond loopt heb je minder bodembedekking nodig. Wanneer je wilt dat je hamster ook moet kunnen graven in zijn kooi heb je meer bodembedekking nodig.

 

Loop rad

Het aanschaffen van een rad is belangrijk. In het wild lopen hamsters namelijk grote afstanden opzoek naar eten. Met zo’n rad kan je hamster dus goed z’n energie kwijtraken. Er komt ook een speciaal stofje vrij bij hamsters wanneer ze hardlopen. Dit is hetzelfde stofje wat ook bij mensen een goed gevoel geeft tijdens het hardlopen.

 

Nestmateriaal

Het kan zijn dat je hamster een nest wil maken, dit kan je hamster doen met de bodembedekking mits die hier geschikt voor is. Anders kan je gewoon wc-papier gebruiken als nestmateriaal voor je hamster.

 

Voer

Je hamster moet natuurlijk ook voer hebben. Je doet er verstandig aan om voor je dwerghamster ook echt dwerghamstervoer koopt omdat dit kleinere korrels zijn. Het is niet zo dat je dwerghamster weigert om grotere korrels te eten. Voor goed voer geldt ook dat het de tanden slijt, dit is belangrijk omdat bij hamsters de tanden door blijven groeien ongeacht hoe oud ze zijn.

 

Zorg ook dat je hamster de beschikking heeft tot water.

 

Hamsterkooien

Hamsterkooi Starbase 2 - neon

Speelgoed

Hamstervoer

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »