Klantenservice
0
Sluiten
Woensdag 5 Februari 2022

Vijveronderhoud voorjaar

De winter komt tot zijn eind, het voorjaar staat weer voor de deur. Planten komen weer in bloei, vlinders vliegen in het rond, de vogels fluiten, uw Koi karpers nemen een kijkje aan het wateroppervlak. Is dat niet prachtig? Dat is het zeker! Maar wat het nog mooier maakt, is een grote schoonmaak. Fris het voorjaar in!

 

Gedurende de wintermaanden hopen zich op de bodem van de vijver een aantal dingen op, zoals loof, takken, mul en plantenresten. Probeer deze zo spoedig mogelijk te verwijderen uit uw vijver in het voorjaar om biologische onevenwichtigheid te voorkomen. Algen vermenigvuldigen zich en er kan methaangas ontstaan indien u dit niet doet. U kunt dit het beste verwijderen door het gebruik van een net of modderzuiger.

 

Controleer regelmatig de kwaliteit van het water. De carbonaathardheid van het water kan verminderd zijn door sneeuw en ijs in de winter. Het is mogelijk dat de PH waarden te veel gestegen zijn, wat duidt op algengroei.

 

Er zijn verschillende middelen om algen in de vijver te bestrijden/bedwingen. Echter bestaan deze middelen vaak wel uit schadelijke stoffen, zoals biociden. Er zijn overigens wel milieuvriendelijke alternatieven, bijvoorbeeld algenstop.

 

Overigens is het ook van groot belang om de filterinstallatie op tijd gebruiksklaar te maken om algengroei te voorkomen. Controleer tijdig de functie, dichtheid van de slangen en de leiding van de installatie. Reinig de zwammen en activeer de werkzame filtermedia opnieuw.

 

Alles schoon en de waterkwaliteit in orde? Laat het nieuwe vijverseizoen maar beginnen!

Kijk ook een op onze site naar producten om u vijver te onderhouden.

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »